Rotte bloemen in Trachy

37 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 17/04/2009 - 23:06
maanzaadje

Rotte bloemen in Trachy

Mijn Trachy staat prachtig ondanks de koude winter.
Alleen zie je nu al dat zijn bloemen beschimmeld zullen zijn. Hij heeft 3 kolfjes waar de bloemen zullen uitkomen binnenkort. Vorig jaar waren ze ook beschimmeld. Is het misschien beter dat ik die beschimmelde kolven er nu gewoon afhaal? Of is er iets aan te doen?

za, 18/04/2009 - 13:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je bedoelt toch Trachycarpus?

za, 18/04/2009 - 15:39
edwardkarin

Je hebt het over de trachycarpus, en maak eens een foto?

gr. Edward

za, 18/04/2009 - 17:25
Jardin Exotique

Greenconnection, je weet goed wat hij bedoelt. Huiswerk nakijken doe je maar in je eigen tijd. Het begint flauw te worden.

za, 18/04/2009 - 18:34
Anoniem (anoniem geplaatst)

Maanzaadje kan prima zelf antwoorden. Je bent er, zoals gewoonlijk, weer als de kippen bij om je er mee te bemoeien, Jardin! Jouw inhoudsloze bijdrage wordt niet op prijs gesteld.

za, 18/04/2009 - 19:32
edwardkarin

Kom op mensen...

Dan hebben we het over de fortunei of de wagnerianus of...?

Laat eens wat foto's zien maanzaadje, want schimmel is niet goed, kan ook teveel vocht zijn in de bloemknop voordat ie open gaat, althans bij mij bloeien ze nog niet.

gr. Edward

zo, 19/04/2009 - 15:08
kraikkonen

Inhoudsloze bijdragen?
Als er al iemand is met een inhoudsloze bijdrage ben jij dat wel greenconnection. Immer korte antwoorden getuigen van weinig Respect voor de mede exoten liefhebbers.

zo, 19/04/2009 - 19:28
maanzaadje

En ik dacht dat ik 7 antwoorden had, pfff. ja Trachycarpus Fortunei. Ik zal morgen foto's nemen, het zijn nu zo precies maiskolven die eraan hangen maar de helft is rot terwijl ze nog moeten openkomen, de boom ziet er prima uit, vorig jaar had hij er ook al last van.
Btw, maanzaadje is vrouwelijk!

zo, 19/04/2009 - 23:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Kraikkonen:
---Immer korte antwoorden getuigen van weinig Respect voor de mede exoten liefhebbers---

•Korte, zakelijke antwoorden worden in dit exotische plantenforum kennelijk niet op prijs gesteld. De bedoeling van dit exotenforumclubje is zoveel mogelijk te zeuren en uitgebreid te discussiëren over allerlei niet gevraagde informatie.
•Op dit forum staan figuren klaar om bij ieder pluimpje rook, het vuurtje aan te blazen, zonder ooit een zinvolle bijdrage te leveren.
•Het wijzen op foutieve plantennamen, foutieve schrijfwijzen, onterechte afkortingen, wordt niet geduld en afgedaan als gezeur.

• Voor vragen kan men heden terecht bij bovenstaande experts.

ma, 20/04/2009 - 00:01
ed ressiv

Met alle respect voor alle medeforumleden;
laten we tolerant blijven, we zitten hier in het forum om onze hobby wat extra te geven, zeker aan informatie.
Ieders inbreng verdient een gepaste waardering, waar ik mee wil zeggen een slechte inbreng krijgt dus ook zijn gepaste waardering, een goede ook.
Alleen hoeven we die waardering niet altijd te ventileren, ik ben ook geen heilig boontje en word ook wel eens piss----, maar dat is niet goed te praten.
Dus laten we vriendelijk tegen elkaar blijven, zeker zo leuk.
Ps, niemand hoeft hierop te reageren, ik wilde het graag even kwijt.
Met vriendelijke tuingroeten
Hans

ma, 20/04/2009 - 02:21
kristof p

och, iedereen heeft zijn positieve en negatieve kantjes...wat de reacties van greenconnection en de reacties op greenconnection betreft zie ik weinig verschil. beiden hebben niets te maken met de vraag...(enig verschil is dat greenconnection niet direkt iemand aanvalt!)
greenconnection heeft wat beroepsmisvorming maar dan in een positieve zin. er is toch niets fout met op de juiste naam te duiden alleen vind ik het straf dat hij er zich nog niet bij heeft neergelegd dat velen de naam Trachy gebruiken inplaats van de volledige naam net zoals de engelsen traki gebruiken of CIDP voor Phoenix canarensis. ergens toch wel een volhardende kerel die greenconnection...sta ook nog steeds versteld van zijn kennis over planten. hij kan erg snel een grote verscheidenheid aan planten herkennen heb ik al gemerkt! ik kan dit enkel maar bij een groep en dat zijn palmen. om zo'n algemene kennis op te bouwen zal ik nog jaren moeten lezen e.d.

@greenconnection, mischien moet je het toch maar opgeven. trachy enz... zit er bij velen al goed ingebakken en er is op zich niets verkeerd mee. zelf doe ik er ook wel niet aan mee omdat ik het leuker vind om de volledige naam te schrijven ofwel bijv. T. fortunei...

ma, 20/04/2009 - 03:07
edwardkarin

Greenconnection verwijst vaak naar het bovenstaande in een topic, maar als daar het antwoord al is gegeven waarom zou je dat dan niet nogmaals iemand erop mogen wijzen?
Als er niet meer info is dan is dat het toch.

Overigens vind ik de kennis van greenconnection erg handig en leerzaam, van velen vind ik dat.

Het gaat nu op een weerforum lijken daar maken ze dikwijls ruzie met elkaar.

Maar by the way, terugkomend op dit topic wat is de reden dat die kolven schimmel hebben? Vocht is de boosdoener dat kan niet anders?

gr. Edward

ma, 20/04/2009 - 19:16
kristof p

eerlijk gezegd denk ik niet dat vocht het probleem is anders zou dat volgens mij veel meer voorkomen.
het doet me eerder denken aan een of andere infectie door een insekt of iets dergelijks...met Rohodendron knoppen heb je dit ook in sommige jaren...

gr
Kristof

ma, 20/04/2009 - 19:36
maanzaadje

De beschimmelde bloemenkolven vorig jaar, die hingen er dit jaar helemaal uitgedroogd bij.

Rotte bloemen in Trachy
ma, 20/04/2009 - 19:38
maanzaadje

Dit jaar, zijn sommige nog te doen, maar ben bang dat het overgaat naar de andere. Ik heb 2 grote Trachy's die ver uit elkaar staan en een muur ertusen. En toch begint die het ook te krijgen, zie foto hieronder

Rotte bloemen in Trachy
ma, 20/04/2009 - 19:40
maanzaadje

En dit is de boom er hangen er zo 6 aan, wel zonde, allemaal rot, zou het helpen als ik die er nu allemaal afsnij?
Van vocht heeft hij echt geen last.

Rotte bloemen in Trachy
ma, 20/04/2009 - 19:41
maanzaadje

de boom van ver

Rotte bloemen in Trachy
ma, 20/04/2009 - 20:03
kristof p

de beschimmelde bloemkolven zou ik wegsnijden. die bloemen zijn toch naar de knoppen en dan moet de palm daar ook geen energie meer insteken...energie die hij dan voor de groei of de andere nog goede bloemen kan gebruiken...

gr
Kristof

di, 21/04/2009 - 13:20
edwardkarin

Dan ligt een schimmelinfectie toch het meest voor de hand, maar de palm is wel gezond en het is een mooie, snoei dan de bloemkoppen er maar af allemaal, dan gaat de energie in het vormen van nieuw blad.

gr. Edward

di, 21/04/2009 - 21:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Is wel flink balen, ik vind als de Trachycarpus gaat bloeien een soort cadeautje is.
Je zal zeggen dat de plant iets zwakker is, bloemen zijn maar tijdelijk.
het is altijd fijn als de plant wel blijft leven.

di, 21/04/2009 - 21:59
maanzaadje

Ik zal de rotte bloemen allemaal afsnijden, ze komen toch niet mooi open. Het is wel zonde maar ja, liever een gezonde palm zonder bloemen dan één met rotte bloemen. Hoe kan ik dit volgende keer voorkomen, anti-schimmel spuiten?

di, 21/04/2009 - 22:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet het niet, heb ooit een Vlas gehad met schimmel, ik heb hem heel wat behandeld, maar helaas geen resultaat. misschien moet je groene zeep met warm water spuiten, is misschien wel veiliger voor de plant.

di, 21/04/2009 - 22:45
lily-anne

Vandaag heb ik ook gemerkt dat mijn trachycarpus fortuneï ( die voor het eerst bloeit ) ook een aantal bloemen heeft die er niet zo fris uitzien - schimmel kan ik het niet noemen - zal heel binnenkort eens enkele foto's posten en zo vlug mogelijk de aangetaste bloemen verwijderen ( hebben het niet allemaal )

hopelijk weet iemand waar dit probleem vandaan komt en hoe het opgelost kan worden
groetjes
Lily-Anne

di, 21/04/2009 - 23:01
hent v

Hoi

dit is waarschijnlijk vorst schade.

Gr Hent

wo, 22/04/2009 - 22:35
maanzaadje

Ik heb ze afgesneden vandaag en binnenin was het wel vochtig, en tussen zijn stam zaten ook van die pissebedden (weet naam niet in 't Nederlands) Hoe komt dat vocht erin? Het heeft niet overdadig geregend, wind genoeg, en voor de rest volle Westerzon heel de dag.

wo, 22/04/2009 - 23:43
sub T

wikkel je de palm s' winters in?

do, 23/04/2009 - 00:52
hent v

Hoi

vorstschade veroorzaakt celbreuk ,de cellen gaan dan kapot en gaan lekken in een afgesloten ruimte (bloemkolf).Ideale omstandigheid voor schimmel en rot.

Gr Hent

do, 23/04/2009 - 01:08
Subtropical

Zo pak ik ze bij strenge kou in

Rotte bloemen in Trachy
do, 23/04/2009 - 12:55
palmfanatico

Als de bloemen van een trachycarpus beschimmelen of als een trachycarpus een jaar helemaal niet bloeit, wijst dat dan op een zwakke of zieke boom? of gebeurd het gewoon wel eens dat hij een jaartje niet bloeit? (ik heb namelijk nog geen teken van bloemen, terwijl hij wel mooie bladeren begint te vormen)

do, 23/04/2009 - 14:52
sub T

Ik wil hier toch ook eens wat meer over weten. Gebeurt dit regelmatig dat bloemkolven beschimmelen voor ze uitgroeien?

Ik vind het bijvoorbeeld vreemd dat deze bloemkolven dan bevroren zijn geweest, terwijl de bladeren nog mooi groen zijn. Hier in de buurt weet ik dan namelijk weer trachy's staan waar alle bladeren afgevroren zijn maar waar nu volop mooie bloemtrossen uitkomen!

het leek me dan ook niet ondenkbaar dat wanneer een palm ingepakt wordt dat dan de klaarzittende bloemen kùnnen beginnen te schimmelen.

Of dat er nog iets anders aan de hand is, waarom die palm al 2jaar achter mekaar dit probleem heeft?

Groetjes

do, 23/04/2009 - 18:27
jeremaine

Mijn bloemen blijven tot nu toe ook nog achterwege in tegenstelling tot vorig jaar, toen had ik ze in mei/juni. Ik heb gelezen dat ze soms een jaar niet bloeien.

vr, 24/04/2009 - 00:39
maanzaadje

Voor zover ik weet heb ik in januari of februari helemaal geen bloemvorming gezien, die is pas begonnen volgens mij in maart toen het vriezeweer al minder was.
Ik pak de palm nooit in, omdat volgens mij iets dat geen warmte uitstraalt inpakken geen zin heeft zoals bij warmbloedigen.
Of je moet er al isolatie gaan ronddoen. Dat is geen zich want deze staat in de voortuin.
Hier staan we dan met alle exoten kennis, volgende keer zullen ze weer beschimmeld zijn als ik er niks aan doe, heb zo een gevoel.
Waarom bloeit een trachy eigenlijk? Sommige planten doen dat uit armoede omdat ze bang zijn dat ze gaan uitsterven.

vr, 24/04/2009 - 00:56
kristof p

Maanzaadje,

een van de hoogste prioriteiten van iedere levensvorm is zorgen voor een nageslacht...daarom bloeit een Trachycarpus dus ;-).

gr
Kristof

vr, 24/04/2009 - 03:20
peter42

@ maanzaadje
Ik pak de palm nooit in, omdat volgens mij iets dat geen warmte uitstraalt inpakken geen zin heeft zoals bij warmbloedigen.
Ik heb er niet zo'n verstand van, maar alles wat leeft bestaat
uit cellen en als die eenmaal be

ma, 27/04/2009 - 10:40
Gerbo

Hallo Allemaal,

Wat te doen met de gezonde bloemtrossen? Laten jullie die gewoon tot de uitbloei zitten? De Fortunei van ons heeft 5 bloemtrossen met een lengte van plusminus 0,75 cm maar nog niet helemaal uitgevouwen/geopend. Ik zou ze eigenlijk wel willen verwijderen zodat de plant zich kan concentreren op het maken van nieuwe bladeren. Wat is verstandig?

Gr. Gerbo

ma, 27/04/2009 - 14:43
sub T

ik vroeg mij dit ook al af.
hier een straat verder staat een bladloze trachy volop in bloei te komen. Wel een raar zicht zo'n gele kroon ipv groen :)

ma, 27/04/2009 - 15:20
edwardkarin

Kom op mensen, voor degenen die nogal wat schade aan hun trachycarpussen hebben en deze nu bloeien, uiteraard de bloemen afknippen, laat je palm de groei zetten in nieuwe bladeren, en geen verlies aan de bloemen, logisch.

Ik zie bij mijn trachy's volop bloemen, maar de ontwikkeling van nieuw blad loopt dan trager.

Ik heb nooit slechter leergeld gehad met een yuccainfo-icon rostrata bare root en die ging bloeien, en mooi dat ik het vond, maar tja de yucca redt het niet ben ik bang, die enrgie had ie wel voor z'n wortels willen gebruiken.

gr. Edward

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag