Trachicarpus Fortunei

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/05/2005 - 23:55
peterr

Trachicarpus Fortunei

Hoi,

ik heb vorige week een trachicarpus met een stamhoogte van ongeveer 1.2 meter in de volle grond geplaatst.
Het is nu behoorlijk warm, en wil weten of ik dagelijks moet sproeien, en doe ik dan ook de bladeren, groeipunt sproeien?

Graag advies.

Peterr

za, 28/05/2005 - 01:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey peterr,

Als je de palm net geplaatst is, dan zou ik de grond voor de zekerheid een beetje vochtig houden (niet nat). De bladeren en groeipunt kan je het beste met rust laten (het regent al vaak genoeg). Het duurt zeker enige tijd (zeker een jaar), vvordat de palm aanslaat en sneller zal gaan groeien.
groeten I

za, 28/05/2005 - 17:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Niet schrikken als het 2 a 3 jaar duurt voor de Trachy begint te groeien....

za, 28/05/2005 - 18:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo, met deze temperaturen een paar keer in de week (2 a 3 )goed sproeien, mag dan behoorlijk nat zijn, je mag de palm bladeren ook besproeien en het groeipunt ook vind hij lekker, wel in de avond uren i.v.m verbranden blad.
Groeten Jerry

Trachicarpus Fortunei
zo, 29/05/2005 - 13:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Thanks voor jullie reacties.
Ik heb gauw even een foto toegevoegd.....

Trachicarpus Fortunei
zo, 29/05/2005 - 23:40
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Peterr, mooie aanwinst voor je tuin, ook goed geplaatst zo bescherm je de palm tegen nat staan in de winter maanden.
nog wat tips niet teveel bemesten 1 x in mei met oude koemest of koemest korrels, en eind september wat vinnasse kali onder je palm strooien, maakt hem winterharder.
Succes met je mooie aanwinst Jerry

wo, 01/06/2005 - 18:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zeker voldoende water geven, zelfs af en toe nat. Trachycarpus fortunei groeit het best in gebieden waar tijdens de lente en zomer plots heel veel water naar beneden valt op vrij korte tijd. Ik geef mijn Trachycarpus fortuneis (63 planten die al op hun definitieve plaats staan, plus nog enkele honderden zaailingen, ook in volle grond) water bij als het regent, zodat het water diep in de grond kan dringen. Dat is net wat de plant nodig heeft. Daarom doen de trachy's het zo goed aan het Lago Maggiore, in het zuiden van Zwitserland.
Voldoende bemesting geven in de lente en juli, in augustus bijna niets meer.
Als je hem niet te groot gekocht hebt, zal hij vlug in de was geraken en zal de groei tegen het einde van dit jaar wel al ca. 10 cm stam zijn. Bij trachy's die aangeplant worden met stammen van meer dan een meter, wordt dikwijls vastgesteld dat ze de eerste twee jaren bijna niet groeien, en nadien voor de rest van hun bestaan vrij traag.

Hou de plant in de winter wel vrij droog, door hem op een gedraineerde plaats of een heuveltje aan te planten.

Geert
www.openexotentuinen.be

Onderwerp gesloten