Trachicarpus fortunei

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 28/08/2005 - 00:32
gerald

Trachicarpus fortunei

Hallo,

Ik ben sinds kort de gelukkige eigenaar van een trachicarpus fortunei. Nu hoor ik dat deze palmen veel geimporteerd worden vanuit Italie. Weet er iemand waar dat is in Italie en hoeveel ze daar kosten? Zou ik hem nu nog in de grond kunnen plaatsen of is het beter te wachten tot volgend voorjaar?
Ik hoop dat er iemand is die mij antwoorden kan geven.
Alvast bedankt

Trachicarpus fortunei
ma, 29/08/2005 - 14:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Gerald,

Trachycarpus fortunei worden uit Italië of Spanje of Frankrijk geinporteerd (mogelijk wel meer landen). Je hebt daar verschillende kwekerijen/leveranciers. De prijzen liggen wat lager als hier. Ik was twee jaar geleden in Spanje en zag ik velden vol met T. fortunei's staan.
Je kan de palm nog wel in de volle grond plaatsen, maar het voorjaar is natuurlijk een betere periode hiervoor. Als je de palm nu nog in de volle grond plaats heeft de palm weinig tijd en warmte om nog aan te slaan voor de winter. Het zal met die grote (palm op de foto) zeker even duren eer de palm aanslaat en de groei er in komt.
Trachycarpus fortunei zijn sterke palmen die snel herstellen na vorstschade.
Groeten Toni

ma, 29/08/2005 - 19:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij zijn een paar weken geleden in spanje geweest.In een tuincentrum kost een trachycarpus 35 euro dan heb je de grote van jou hond.Eentje van ongeveer 1.50 hoog kost daar rond de 80 euro.Wij hebben een washingtonia gekocht van ong 50 cm hoog.Die kost daar 22.50 groetjes

wo, 31/08/2005 - 00:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor de tips. Laat hem deze winter wel in de pot staan.
In het voorjaar ga ik toch ook de tuin helemaal omgooien en dan wil ik nog een stuk of twee palmen aanschaffen. Bladeren die geknikt zijn of bruin worden kan ik beter ook in het voorjaar snoeien zeker?. Ja ik ben nog een beetje een leek op dit gebied maar begin tuinieren op deze manier toch erg leuk te vinden.

Groeten.

wo, 31/08/2005 - 14:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey Gerald,

De bladeren kan je gerust laten zitten. Echt verdorde bladeren kan je nu al verwijderen. De wat groenere of beschadigde bladeren laten zitten tot ze verdord zijn. Op die manier geef je de plant om nog bruikbare bestandelen uit de bladeren te exporteren. Met name de sporen elementen kan de palm nog goed gebruiken voor de nieuwe aanmaak.
Ps: Wees voorzichtig met het buiten overwinteren van de palm in een pot.

groeten Toni

vr, 30/09/2005 - 01:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja zeker in de pot laten staan. (als hij daar nog in staat) Ik heb er vier staan die ook de winter in pot overleeft hebben. Wel haal ik de meest erge bladeren eraf in het voorjaar, maar ga zeker lezen of ze de bestandsdelen nodig hebben voor de nieuwe aanwas. Je moet er zeker op letten dat de wortels niet teveel bevriezen dan kan hij geen vocht meer opnemen. Om dit te voorkomen kun je met de dikste vorst met een warmte lint werken of een lichtslang die ze met de kerst gebruiken. succes gr Arnoud

vr, 30/09/2005 - 01:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

En als je nog eens een goedkopere grote fortunei wilt zou je op dit moment moeten handelen met de bekende ketens omdat de meeste er niet meer uit zien en ze ze vaak moeten verplaatsen wat geen pretje is in een grote kuip. Gewoon handelen mensen het is mogenlijk om bijna de helft eraf te krijgen. gr Arnoud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag