Trachy nu nog de volle grond in?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/08/2007 - 00:52
Snake

Trachy nu nog de volle grond in?

Hallo

Ik ga morgen nog een trachycarpus halen met een stam van 45 cm.
Kan ik die nog in de volle grond zetten of is het al te laat?
Ik heb 2 weken geleden nog een trachy van 30 cm stam , 1 van 10 cm stam , msella lasiocarpa , musa basjoo , en een chaemerops hummillis geplant.

De bananen knip ik af en rond de stam doe ik een koker van gaas en daarin bladafval van bomen.
Moet ik bij de palmen nog iets extra doen?

ma, 20/08/2007 - 20:19
ed ressiv

Dag Snake
Ik zou er nu niet meer voor kiezen om een palm in de volle grond te zetten, een Trachycarpus fortunei zal nog kunnen maar dan moet je goede voorzorgsmaatregelen nemen als het gaat vriezen ( niet bij een paar graadjes onder nul) zoals de gond rondom goed afdekken zodat de vorst de wortels niet beschadigd, misschien de speren nog inpakken.
Voor de rest moet hij dan goed de winter doorkomen, per slot kan hij nog groeien tot eind november en dat zijn nog 14 weken.
Groetjes
Hans

ma, 20/08/2007 - 21:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik zou er niet voor kiezen om hem nu nog in de volle grond te zetten, alleen al om het werk wat je er mee hebt om hem de winter door te krijgen.
Wat is er op tegen om hem tot het voorjaar in de pot te laten, daar groeit die ook wel en in het voorjaar in de grond.
Scheeld echt een hoop werk zo, maar de keuze is natuurlijk aan jou zelf.

di, 21/08/2007 - 12:47
Lodewijkp

Ik heb slechte ervaringen met zo laat palmen in de volle grond zetten , ook het natte druilerige herfstweer kan voor veel ziektes zorgen aangezien een trachycarpus het eerste jaar na het in de volle grond zetten nogal gevoelig is voor weersomstandigheden.

Je kan hem beter in de pot houden en zoveel mogelijk in de zon zetten dan groeit hij ook meer , als je nu hem in de volle grond zet verwacht dan niet all te veel.

Als je toch je zin wil krijgen kan je hem ook met de pot in graven , als het dan te koud wordt graaf je hem gewoon weer uit en zet je hem ergens anders neer ofzo.

het is maar net hoeveel tijd je erin wil steken

wo, 22/08/2007 - 01:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat @lodewijkp zegt,graaf hem met pot en al in,het is eigelijk al een beetje laat in het jaar om de palmen te laten wortelen voor de mss strenge winter. Ik heb zelf ook een Butia gekocht in de aanbieding(-50%),maar ingegraven in pot. (zo lijkt het net echt,en hij kan alvast wennen aan zijn standplaats in het voorjaar).En als het echt te koud wordt voor deze geboren kasplant ,dan ff eruit en volgend jaar echt de volle grond in(maar dan is hij al een klein beetje afgehard).

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag