Trachycarpus Wagnerianus met kleiklomp?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 02/09/2008 - 14:34
silverstreet

Trachycarpus Wagnerianus met kleiklomp?

Weet iemand of ik hier te maken heb met een kleiklomp => https://tinyurl.com/y66pn5zu

di, 02/09/2008 - 17:09
Lodewijkp

ja ,

Naar mijn mening ziet het er wel aardig goed uit.
de wortels steken er goed doorheen.

di, 02/09/2008 - 17:51
ed ressiv

De wortels beginnen al aardig door de kleiklomp te breken dus dit zou goed moeten komen, wel voorlopig voldoende water geven. Het is al vrij laat in het jaar dus mest zou ik hem nu niet meer geven hier mee wachten tot april.
Als je al wel mest heb toegediend dan er nu mee stoppen, anders gaat de palm met te veel groeisappen de winter in en bevriest daardoor sneller, daar zit je niet op te wachten.
Het is overigens een fraaie palm op een leuke plek.
Proficiat en veel plezier er van.
Hans

di, 02/09/2008 - 18:42
silverstreet

Ik zal even uitleggen wat ik nu precies met hem gedaan heb.

Ik heb hem na aankoop 2 weken terug zonder enige kennis van zaken gewoon zo uit zijn pot gehaald en in de volle grond gezet. Daarna pas ben ik me via forums als deze gaan orienteren en kwam erachter dat ik het wellicht anders aan had moeten pakken.

Wat ik nu alsnog het afgelopen weekend gedaan heb is het volgende =>

Ik heb rondom de kluit een diepe geul gegraven. Daar heb ik toen die foto's van gemaakt (https://tinyurl.com/y66pn5zu). Aangezien ik bovenin de kluit wel wortels er zag uitsteken, maar lager veel minder heb ik met een sproeier de buitenste laag kleigrond weggespoelt. Er kwamen toen een hoop meer wortels vrij. Vervolgens heb ik de geul tot bovenaan gevuld met water met daaraan Palmbooster toegevoegd (in de verhouding 1 milliliter op 1 liter). Ik heb de kluit een nachtje in dat mengsel laten staan. Het waterpeil in de geul heb ik op niveau gehouden door de tuinslang erin te leggen en zachtjes water toe te laten voegen. Hierdoor nam de verhouding Palmbooster/Water wel af natuurlijk. De volgende ochtend heb ik de tuinslang uitgezet en paar uur gewacht totdat meeste water weggezakt was in de grond. Daarna ben ik alle uitgegraven grond weer terug gaan scheppen en met bovenste 20 cm grond heb ik nog paar liter droge koemestkorrels vermengd. Daarna nog 10 liter water gegeven.

Wellicht heb ik mijn Palm iets te heftig aangepakt? Kan ik problemen krijgen als het nu snel kouder gaat worden? Hopen maar dus dat het nog lang erg zacht weer blijft! Of?

Ik las trouwens ook iets over het toevoegen van vinasse kali in oktober/november. Wat doet dat precies met de palm en wat is jullie advies daarover?

di, 02/09/2008 - 23:43
ed ressiv

Je hebt goed gehandeld
Gewoon niets meer doen, geen voeding of andere ingrepen.
Voor de vorst invalt de palm op het grondvlak beschermen tegen het invriezen van de wortels, bijvoorbeeld met stro, bladeren, rietmat of wat er ook voorhanden is. Dan rustig het voorjaar( eind maart)afwachten, geef de palm dan enkele emmers met water met palmbooster.
Geef de palm in april wat koemestkorrels en een handvol kalk en dan niets meer behalve water indien nodig tot begin augustus, dan weer koemestkorrels en een handvol kalk meer hebben ze in principe niet nodig.
Bedenk, overvloed schaadt eerder dan een klein tekort, dat is nog wel bij te sturen.
Succes en groeten
Hans

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag