uitgebloeide bromelia

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 13/01/2010 - 14:34
kate p

uitgebloeide bromelia

ik heb een hele mooie bromelia gekocht vorige week.grijs/groene bladeren en een creme bloem met roze en blauwe besjes lijkt het. nu zag ik dat de steel van de bloem geknakt is en het lijkt wel of hij gaat rotten. moet ik hem eruit knippen? en is het waar dat dan de hele plant doodgaat? dus de bloem en de groene bladeren? of gaat alleen de bloem dood en kan ik nog hopelijk lang genieten van de plant zelf? er is al wel een nieuw stekje gegroeid maar nog niet tot de helft van de plant dus dat kan ik er nog niet uithalen.
alvast bedankt voor het antwoord!
groetjes kate

wo, 13/01/2010 - 15:33
Draco

De uitgebloeide bloemstengel kan worden verwijderd. De achterblijvende bladrozet zal de komende tijd aan de voet een of meerdere nieuwe scheuten maken. Als deze zich voldoende ontwikkeld hebben en de oude rozet begint af te takelen, kan het restant daarvan worden weggesneden om tevens meer ruimte te bieden voor de ontwikkeling van de nieuwe rozetten. Verpotten is niet strikt nodig, tenzij de plant te groot wordt of topzwaar. Een luchtig grondmengsel voor orchideeën of bromelia's is daarvoor geschikt en een niet te diepe pot. Zorg verder dat er voortdurend water in de rozetten staat.

wo, 13/01/2010 - 15:48
kate p

bedankt voor uw antwoord, dus als ik het goed begrijp dan is er op den duur van de oude plant niks meer over? het is nu 1 hele grote rozet met mooie grote bladeren, en die zal dan zo gaan aftakelen dat ik die er helemaal uit moet snijden? dan houd ik niks meer over dan alleen een nieuw stekje aan de zijkant en een paar nieuwe blaadjes. groetjes kate

wo, 13/01/2010 - 16:47
D_SDennis

...of je houdt een hoop stekjes over die ontwikkelen tot een bos van meerdere rozetten met grote bladeren die misschien wel allemaal een keer gaan bloeien....

wo, 13/01/2010 - 16:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een bromelia, vorige week gekocht, zou wel wat langer mogen bloeien dan maar een week. Ik zou terug gaan met de plant naar het verkooppunt. De meeste bromelia's bloeien weken, zo niet maanden.

wo, 13/01/2010 - 17:45
DEST

Hoi kate,

Ik denk dat je een Aechmea fasciata bedoelt. De moederplant sterft helaas af maar zal ondertussen nieuwe scheuten maken ( wat ze al gedaan heeft las ik net ).

Groeten,

Stefan

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag