verwarmingsdraad de oplossing tegen vorst?

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 13/03/2009 - 21:00
peter42

verwarmingsdraad de oplossing tegen vorst?

Ik hoor wel eens mensen zeggen dat ze een lichtslang om hun
dure exoot heen draaien, maar dat zijn stroomvreters, en toch
een beetje gevaarlijk omdat ze daarvoor niet gemaakt zijn, maar nou las ik ergens dat iemand verwarmingsdraad gebruikte, en had ik iets van ''dat ik daar nou niet zelf op het idee ben gekomen'', en denk ik dat ik niet de enigste ben, want ik hoor er hier ook niemand over, dus vond ik dat wel
de moeite waard om dat te vermelden in een nieuw topic, dus bij deze.

vr, 13/03/2009 - 21:51
VEKEN

Hallo,

Dat is inderdaad de oplossing (samen met overkoepeling te gebruiken)

Deze winter bij 3 bananen verwarmd (waaronder ensete ventricosum maurelii)
Je stroomrekening gaat ook wel omhoog maar je kan je dure exoot er mee redden.

Bart

verwarmingsdraad de oplossing tegen vorst?
vr, 13/03/2009 - 21:52
ed ressiv

Dat van de verwarmingsdraad heb ik ook gelezen bij Cemunnos, echter de meningen van sterkte zijn behoorlijk verdeeld, ook aangaande de kosten zijn mij niet helder geworden. De lichtslang geeft ook warmte en gebruikt relatief weinig stroom, dus ook goed geschikt om de planten in de koudste nachten bij te warmen.
Hans

vr, 13/03/2009 - 22:19
peter42

Ik ben een beetje voorbarig geweest want ze verbruiken zo'n beetje hetzelfde als een lichtslang, en zijn lichtslangen stukken goedkoper.
Maar goed, als je dan een licht of verwarmingsslang van een meter of 5 hebt, is dat zo'n 75 watt, en dat is dus een gemiddelde gloeilamp,
en als je die dan alleen gebruikt als het echt hard gaat vriezen, denk ik dat de stroomkosten niet op zullen wegen tegen het geld wat je voor een dure exoot kwijt bent. Zeker voor palmbomen is het een goede investering, want voor elke cm dat ze groeien worden ze meer waard, en als je dan een exemplaar hebt dat je , ik noem maar wat, 5 jaar hebt staan, het toch vervelend is als hij kapot gaat, want dan moet je of een gelijkwaardig exemplaar voor veel geld terugkopen, of weer opnieuw beginnen en 5 jaar wachten om tot hetzelfde resultaat te komen, met het risico dat zo'n nieuwe het ook begeeft als je weer zo'n vorst krijgt, en je achteraf er achter komt dat je maatregelen niet voldoende waren.

vr, 13/03/2009 - 22:24
peter42

Hoi Veken,
wat een gigantische grote en mooie banaan is dat zeg! Ik wist niet dat er zulke grote bestonden. Kun je ook zeggen hoe oud die is en hoe je die, afgezien van de lichtslang, beschermd hebt?

vr, 13/03/2009 - 23:35
VEKEN

Hoi Peter,

Deze Ensete Ventricosum maurelii staat 3 jaar in de volle grond en is een 4-tal jaar oud.

3 stokken in een kegel samenbinden , zodat de lichtslang de stam niet raakt.De bladeren zijn afgesneden en een koepel (kiekendraad in een ronde met rondom vliesdoek + deksel noppenfolie )

Het eerste blad is al aan het duwen.

Je kan zelf vrij komen kijken bij Tropical garden op zaterdagen van 10-17 uur

verwarmingsdraad de oplossing tegen vorst?
Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag