Voeding aan planten tijdens winter

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 18/01/2009 - 20:46
derpassat

Voeding aan planten tijdens winter

Hoi allemaal,

De afgelopen weken heeft dus geen goed gedaan voor de planten maar dat zal ik jullie niet moeten vertellen zeker.
Onze trachy en andere palmen hangen er maar zeer slapjes bij, mag ik deze iets voeding geven voor sneller terug in orde te komen?

Mvg Bert

zo, 18/01/2009 - 22:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Zo lang de temperatuur laag is heeft bijmesten geen nut. Ik zou pas voeding geven als de planten tekenen van groeiherstel vertonen, dat wil zeggen omstreeks begin maart. De snelste manier is dan om vloeibare plantenmest aan de voet te gieten zodat de diepgelegen wortels deze sneller kunnen opnemen.

ma, 19/01/2009 - 01:31
don78

Beslist NIET mesten nu. Dat doet meer kwaad dan goed. Mesten stimuleert de plant om te groeien en mocht er straks nog een flinke vorstperiode aankomen leidt dat zeer waarschijnlijk tot nog meer schade.

Gr. Don

ma, 19/01/2009 - 17:15
Matthijss

Volgens mij ligt het eraan wat voor mest je gebruikt, langzame organischemest moet je er juist in de winter begin voorjaar bijdoen, en als je op klei woont hoef je volgensmij helemaal niet te mesten. Ik mest overigens nogal spaarzaam, bij mij, rand van oud dijklichaam met ook nog een beetje zuiderzeeklei, (pas honderd meter van mij af begint het amsterdamse veen)Zit er overigens wel genoeg in de grond. (en als het niet genoeg is gaan zemaar naar de buren, want ik heb ook druiven in de tuin, en die worden volgens mij niet beter alsik de palmboom ernaastr uitvoerig ga bemesten.
Kattestront krijgen ze overigens het hele jaar door, daar hoef ik niks aan te doen.
Structureel het blad laten liggen scheelt ook een slok op een borrel.

Onderwerp gesloten