vraag aan Harry

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 20/02/2006 - 20:16
heynske

vraag aan Harry

Hey harry,
Waar woon je eigenlijk want ik heb daarjuist gelezen dat jou phoenix canariensis -6 in een pot onbeschermd heeft gehad en dat is wel interresant want ik ga de mijne dit jaar in de vaste grond zetten.Hoe oud is jouw ph.canariensis?
vriendelijke groeten
Kevin

di, 21/02/2006 - 12:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoi

Ja dat wil ik ook eigenlijk wel weten, zit met het zelfde dillema,
heb ook een Ph. canariensis en twijfel. Als ik dan bijv. van George zie dat hij zijn zaailingen gewoon in de volle grond heeft dan denk ik dat ik er ook maar es wat uit ga proberen aankomend jaar, ik heb voorraad genoeg. Zijn er mensen die ook andere soorten als zaailing in de volle grond hebben staan?

di, 21/02/2006 - 18:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Ik heb nog 2 chamaerops zaailingen in de volle grond staan 1 onder een afdakje van glas en 1 onder een bult bladeren, die onder glas lijkt er nog goed uit te zies de andere zie ik wel wanneer het weer lente wordt.

groeten Eric

di, 21/02/2006 - 19:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Harry woon in het westen van NL

di, 21/02/2006 - 19:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

ja dat is tege de zee daar (denk ik) hebbe ze wat zachtere winters dan in Vlaams-Brabant(België).Maar ja ik ben nu een ph.dactylifera aan't opkweken en als deze een 2-3 tal jaar is ga ik deze als puur experiment in de volle grond zette en dan onbeschermd laten buiten overwintere.Of heeft iemand dat al eens gedaan in deze omstreken van Aarschot?
Vriendelijke groeten
Kevin

di, 21/02/2006 - 21:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Kevin,

Ik heb al geëxperimenteerd met Phoenix canariensis hier in Vlaams-Brabant (Oud-Heverlee). Ik heb vorig jaar in de lente een Phoenix uitgeplant in volle grond, ik schat hem op een jaar of 6, 7.

Heeft in de zomer weinig tot niet gegroeid en nu bescherm ik hem met vanalles zonder te verwarmen. Alle bladeren zijn bruin tot zwart, behalve de binnenste twee (speer incluis). Blijkbaar verdragen ze toch niet zo veel. Hij had natuurlijk wel een aanpassing te verwerken. Laat ons hopen dat hij niet volledig kapot is en dat hij weer mooi uitschiet.

Groeten,

Joost

vr, 24/02/2006 - 01:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,allemaal. Inderdaad in het westen (pijnacker,regio delft,den haag,rotterdam) ik denk dat mijn Ph.cana. een jaar of zes oud is,gekocht als binnenplant, en staat al drie winters buiten in pot (bij -5 of lager gaat hij de schuur in,behalve als ik hem vergeet).Hij heeft het niet makkelijk,blijft ook klein,MAAR hij leeft nog steeds, en heeft deze winter ook maar een week in de schuur gestaan. En gaat komende week ook niet in de schuur.Ook niet beschermd buiten.Dit was(is) een goedkoop kamerplantje,die verrassend sterk blijkt te zijn.Zijn broer in de huiskamer is wel bijna 2 meter hoog geworden,(de bladeren,niet de stam,die is maar 15 centimeter) ,toch wel verschil in klimaat.

Onderwerp gesloten