Vraag over Phoenix canariensis

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 19/01/2004 - 22:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vraag over Phoenix canariensis

Hallo,

Ik heb me gisteren een phoenix canariensis aangeschaft. De man in de winkel zei dat ie alleen buiten kon in de zomer. Nu hoor ik anderen die zeggen van wel, mits afdekking natuurlijk. De keren dat het vriest zijn op 1 hand te tellen tegenwoordig.

Weten jullie of het nu kan of niet?

En hoe snel groeit deze soort?

Als iemand wat algemene weetjes voor verzorging enzo heeft, posten maar!

Bedankt.

ma, 19/01/2004 - 22:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik weet wel dat hij toch wel héél goed ingepakt moet worden s'winters. Zelf heb ik kleintjes uit zaad opgekweekt maar het is behoorlijk moeilijk.
Op Marktplaats stond er vandaag ook een, spotgoedkoop zelfs.

di, 20/01/2004 - 00:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hij kan geen vorst hebben. Maar is wel koud en vorstvrij te overwinteren.

di, 20/01/2004 - 23:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het harder vriest dan -2 of een aantal dagen achter elkaar,dan haal ik hem binnen. Ik doe dat nu voor het tweede jaar. Wel de pot met balletjes plastic omwikkeld.

wo, 21/01/2004 - 20:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb hem ook gezien op marktplaats.Inderdaad goedkoop,maar Marc woont in Belgie,dus ik weet niet wat de bezorg of verzendkosten zijn.Maar Marc gaat in April zaailingen verkopen per post.(volgens een advertentie een stukje verder),Dus voor ons Nederlanders wel intressant om in een keer te bestellen. 1 weetje heb ik wel voor je. Zet hem niet vanuit je huiskamer in de volle zon buiten!dan verbrandt hij gelijk! Eerst een aantal weken laten wennen in de schaduw dan halfschaduw enz. (eigen ervaring).En hij lust wel een slokje water in de zomer,niet laten uitdrogen!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag