Vraagjes over bemesting

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 01/07/2008 - 16:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

Vraagjes over bemesting

Hoi!

Ik heb zaailingen staan van trachycarpus fortunei en chamareops humilis ong 1.5 jaar oud. Ze hebben ongeveer 4 tot 6 bladeren en staan in 2l flessen. Ongeveer een 6 tal weken geleden heb ik ze voor de eerste keer bemest met wat koemestkorrels omdat tijdens de winter de nieuwe bladeren erg bleek waren.( zie eerdere topic) De bladeren verkleuren nu langzaam naar een gezondere groene kleur, beter maar toch nog niet helemaal in orde.

Nu is mijn vraag met welke hoeveelheid en hoe vaak mag je deze planten bemesten voor een goede groei? De meeste info die ik vind gaan over volwassen of grotere planten.Ik heb koemestkorrels en blauwe korrel staan.

Ik heb ook ergens iets gelezen over toevoegen van kalk. Is dit dezelfde kalk als je aan gazon geeft( heb daar dollekorrel of zoiets voor)Vanaf wanneer hoeveel en hoe vaak geef je dit dan. Waarom is dit goed?

bedankt,

Veerle.

zo, 06/07/2008 - 02:04
john en tacha

Hallo Veerle
Ik zou aan de jonge planten niet te veel doen mbt mest enz.
Als je iets wil doen zou ik ze over zetten in een pot ivm vocht enz

vr, 04/07/2008 - 18:11
Anoniem (anoniem geplaatst)

Te nat zullen ze zeker niet staan er zijn voldoende afwateringsgaten voorzien in de flessen en er is nog voldoende plaats in de fles want er komen nog geen wortels uit de fles of tegen de flessenwand. Het probleem is dat de bladkleur zo bleek blijft, het is al een beetje beter dan het begin maar toch te bleek. Dit wijst toch op een tekort van iets. Zonlicht krijgen ze van in de voormiddag tot een stuk in de namidag dus dat kan het normaal niet zijn.

Onderwerp gesloten