Washingtonia robusta

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 14/09/2006 - 01:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Washingtonia robusta

Ik heb weer eens een washingtonia sinds jaren, tja ik als exotisch tuinier lukt het nog nooit eens om deze mooie palm in leven te houden.
Een maand geleden heb ik mij d.m.v. dit forum een washingtonia cadeau gedaan van Albert heijn die in de bonus 9.95 euro waren een mooi exemplaar.
Ik heb deze mooie plant lekker in een ruime pot gezet in verse palmaarde en daarna goed nat gemaakt en bovenop kleine steentjes als afwerking, hij staat op het warme dakterras deels in de volle zon.

Nu is denk ik dikwijls het probleem voor deze palm, dat hij te nat staat, dan gaan de bladeren hangen wat ze bij mij al doen.
Ik heb geen vocht meer gegeven, maar de natte pot is al te nat denk ik, deze 4 weken.
Uiteraard komt er wel regenwater bij, maar dat komt bij al mijn kuipplanten erbij, en met de phoenixen heb ik niets geen problemen, met de agave's ook niet.

Is het niet zo dat een washingtonia droogte meer prefereert, in Turkije staan ze massaal uitgeplant en daar staan ze super droog.

Ik heb wat ervaring en ik heb veel exoten, maar ik vind dit een moeilijke soort om mooi op te laten groeien, sommige hier op dit forum hebben ook erg mooie en grote exemplaren, ongelofelijk.

Edward,

do, 14/09/2006 - 10:55
texeltje

Hallo Edward,

Heb precies dezelfde gekocht uit de aanbieding van de AH,
bij mij doet ie het prima maakt nu al zijn tweede blad aan....ik geef hem water als de potgrond droog is...
Hij staat bij mij sochtends in de zon......
heb je misschien een foto van de hangende bladeren
heb altijd begrepen dat het een palm is die aardig dorstig is....maarre dat weet Exotic life beter

do, 14/09/2006 - 22:15
ggraat

Hoi Edward
Ik heb ook 2 washingtinia robusta bij AH gekocht,de ene staat in de volle zon (hele dag ) en is het eerst aan het vormen en de andere staat de nele dag in de schaduw en is het tweede aan het vormen.Nadat ik ze gekocht had heb ik ze meteen overgepot in een grootere pot en voorzien van gedroogde koemest onder in de pot,ze verlangen in de zomer vrij veel water in goed doorlatende grond.Zelf gebruik ik verschillende soorten palmengrond, waar ik zelf garnulaat naar behoefte aan toevoeg

Groetjes Gerrit Graat

vr, 15/09/2006 - 18:18
Exotic Life

Sommige mensen hebben ze zelfs in een laagje water staan ... ! Zo schaal onder zo pot zeg maar .... Ze kunnen goed tegen extreme droogte maar ook zoals de augustusmaand veel regen en dan nu zonnige septemberdagen houden ze wel van ... Groeien net zo makkelijk op een vlot tempo door !

Onderwerp gesloten