winterharde palm

19 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/12/2004 - 21:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

winterharde palm

ik zou graag een winterharde palm aankopenen ik dacht aan trachicarpus .kan iemand me advies geven over waar ik een exemplaar van enig formaat kan kopen.wat ik hiervoor mag betalen eneventueel een advies over een andere soortkeuze

vr, 03/12/2004 - 08:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

zie https://tinyurl.com/y2zmagjq!
Daar hebben ze vele winterharde planten.

vr, 03/12/2004 - 23:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt intressante site met al de info die ik nodig heb

wo, 22/12/2004 - 23:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Deze is wel duur volgens mij of ik moet me vergissen. Er zijn er veel meer hoor, bv https://tinyurl.com/yxn78gyq

do, 30/12/2004 - 21:29
Anoniem (anoniem geplaatst)

Elk goede tuincentra kan voor jou deze palm bestellen, de trachicarpus (chamerops humilis) is in nederland de meest verkochte palm, ik zelf heb voor in mijn tuin een 2 meter 30 grote chamerops excelsa staan ( maat van de stam) omdat ik het blad van deze palm iets mooier vindt.
Bij 8 graden ondernul moet je de stam en groei punt inpakken, en indien mogelijk de bladeren opbinden.
De prijs van een palm hangt af van de stam maat, een palm (stam) van 2 meter kost ongeveer tussen de 650 en de 700 euro.

za, 01/01/2005 - 03:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wat bedoelt ge met enig formaat, ik heb er thuis een deel staan van 30 cm , zowel trachycarpus als washingtonia filifera.
De prijs van deze plantjes is zeer weinig, voor enkele Euro hebt ge dze al.

za, 01/01/2005 - 20:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi allemaal

Palmen van 700 € vind ik wel erg duur, neem eens een kijkje op deze site kon het zelf ook niet echt geloven maar het kan wel stukken goedkoper https://tinyurl.com/y5qg775f

Arjan

zo, 02/01/2005 - 01:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

jA IK WEET DAT ZE OP SOMMIGGE PLAATSEN GOEDKOPER ZIJN, MAAR MEESTAL KOMEN ER DAN NOG TRANSPORT KOSTEN BIJ WANT EEN PALM VAN 2 METER VERVOEREN IS NIET ZO MAKKELIJK, DAAROM HEB IK HEM BIJ EEN TUINCENTRA IN DE BEURT GEKOCHT INCLU BEZORGKOSTEN, EN VAAK ZIJN ZE OOK NIET ZO GROOT ALS DIE VAN MIJ, HOE GROTER EN MEER BLAD HOE MEER OVERLEVINGS KANS IN DE WINTER, WANT GARANTIE KRIJG JE NIET.

zo, 02/01/2005 - 20:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

bedankt allemaal voor de tips ;ik kan er zeker wat mee doen

di, 04/01/2005 - 19:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

jerry

Ik wou je niet afkatten, maar ik bedoel dat het heel nuttig kan zijn om op internet even rond te gaan neuzen voor als je iets zoekt, dit kan je een hoop geld schelen.

wo, 05/01/2005 - 16:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je hebt helemaal gelijk dat kan je inderdaad een hoop euro's schelen, tuincentra's zijn gewoon duurder, bedankt voor de tip arjan.

do, 06/01/2005 - 21:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Thragycarpus is niet dezelfde palm als een Chamearops Humilius!

do, 06/01/2005 - 21:54
Anoniem (anoniem geplaatst)

Trouwens een thragycarpus fortuneii hoef je helemaal niet in pakken tot -15,misschien in zijn eerste jaren in tuin,de bodem bedekken.De mijne staan al 3 winters. (zuid-holland) .Klein maar fijn. (de palmen)

do, 06/01/2005 - 22:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo harry, je hebt helemaal gelijk, ik wist niet hoe ik mijn bericht kon herstellen, weet zelf goed dat de chamaerops, vaak verward word met trachycarpus, en maakte in vluggigheid deze fout, bedankt voor je reaktie.

do, 06/01/2005 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Van dat niet inpakken, ben ik het toch niet helemaal met je eens, of het moet zijn dat jou palms redelijk beschut staan, dan kunnen ze inderdaad wel wat vorst hebben. Heb zelf in het verleden wel eens een trachycarpus fortunei verloren bij een temperatuur van nog geen -8 gr en mijn buren ook, ligt natuurlijk waar ze staan, flinke ooste wind en -5 is erger voor een palm dan wind stil en -12 of zelfs hoger, en spreek uit ervaring.
Daarbij weet ik waar er maar liefst 17 stonden en er nu nog maar 3 over hebben en dan word het toch een dure hobby. Als je zoutelanden in zeeland binnenrijd staat daar een huis waar de 17 palms stonden, de stammen stonden er afgelopen zomer nog steeds, op een open stuk zonder beschutting.
Dus ik wil het risico niet lopen dat ik mijn 4 palms kwijtraak en pak ze ieder jaar bij -8 gewoon in met rietenmatten en jutten.
Als we een lange strenge winter zouden krijgen met een stevige oostewind en je palm staat niet op een beschutte plek, garandeer ik je dat er veel palmen het niet redden.

do, 06/01/2005 - 23:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb mijn Trachy op een niet beschutte plek staan op het zuiden en toen ik in het begin de kroon ook afdekte zagen de bladeren er niet meer uit naar 2 jaar heb ik dit dus niet meer gedaan.
hij staat er nu al 10 jaar en heeft een stam van ongeveer 2.50 meter.waar ik woon aan de voet van de veluwe is het in de winter zeer koud ook bij milde winters is de temp. vaak -8.
ik doe alleen de voet afdekken voor de rest nix en hij ziet er perfect uit

vr, 07/01/2005 - 17:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo anoniem, ik ben heel blij voor jou dat je palm het zo goed doet, maar dat wil niet zeggen dat dit voor ieder geldt. jou palm staat al 10 jaar dus is ook al goed aangeslagen, palmen hebben in de volle grond 3 tot 5 jaar nodig om goed aan teslaan.
Heb zelf diverse palmen in het verleden verloren door vorstschade. mijn 3 tracicarpussen staan ook al 9 jaar en mijn chamaeropsexelsa 2 jaar, pak zelf nooit het blad in omdat het vrij moeilijk is om ze optebinden, maar kan nou toch ook niet zeggen dat mijn blad in het voorjaar zomooi is, lijd toch veel van vorst en wind, pak alleen stam in en het groeipunt daar trek ik jutte doorheen, dit doe ik als de temperatuur verder daalt dan -8, heb de laatste 9 jaar ook geen palm meer verloren en hoop dat dit zo blijft.
Ik heb nog nooit de voet afgedekt, maar vindt dit zeker geen slecht idee, vooral als je een jonge palm hebt of hij nog maar kort in de grond staat. Verder wil ik alleen maar duidelijk maken voor mensen die van plan zijn in het voorjaar een palm teplaatsen toch in de winter voorzorgs maatregelen te treffen ook al staat er op je kaartje van je palm -18 anders zou het wel eens een dure hobby kunnen worden. Als we naar palmen in de winter niet om hoeven tekijken, stonden er wel meer in nederland. mijn mening een palm is heel goed in nederland tehouden, maar niet zonder zorg, want dat is gokken!

zo, 09/01/2005 - 19:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ben wel met je eens dat een felle oostenwind echt schadelijk kan zijn.Ze staan bij mij wel beschut. Maar het meest funeste is vocht,bv in de groeispeer.ijs drukt de groeispeer uitelkaar,waardoor schimmel een kans krijgt als het weer gaat dooien.Maar in Nederland hebben we vaak regen en gelijk daarna vorst,dat is een probleem,droge vorst is niet zo erg.Maar tot nu toe een heerlijke exotenwinter,op naar de lente. (maar er kan van alles gebeuren,zelfs een elfstedentocht)

zo, 09/01/2005 - 21:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Juist Harry, dat is ook wat ik bedoel, regen en daarna een week strenge vorst met een flinke ooste wind, dan zou je palm wel eens kunnen gaan hemelen, maar min 15 en droge vorst kunnen ze goed aan, maar dat is in ons klimaat niet, de winter in nederland blijft verradelijk, dus oplettendheid blijft geboden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag