(sulco)rebutia's

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 01/12/2004 - 17:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

(sulco)rebutia's

Ik heb twee sulcorebutia's die hun wortels lijken te hebben verloren, ze stonden opeens los op de grond. is dat normaal? Wat moet ik doen?
Bedankt alvast,
Floor

wo, 01/12/2004 - 22:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hi Floor,
Ik heb zelf (nog) geen sulco's maar ik heb wel veel planten die uit dezelfde streken komen. sulco's zijn moeilijke planten. ik zou ze zeker niet in potgrond kweken, tenminste toch niet in zuivere potgrond. ik zou er zeker 60% grove steentjes aan toevoegen en ze zeer spaarzaam gieten. op dit moment kun je ze beter uit de pot halen als het wortelgestel er slecht aan toe is. misschien de slechtste wortels er voorzichtig zien af te halen en dan voor de rest van de winter laten drogen zonder ze in de grond te zetten. een donkere koele maar niet koude en vooral zeer droge plaats is misschien wel de redding ? .. en regelmatig controleren natuurlijk, 't is het "schimmelgunstig" seizoen voor diegenen die "op de sukkel" zijn ..

hth
willy

vr, 03/12/2004 - 18:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dankjewel voor je reactie. Wat kan ik het beste doen als de winter voorbij is? Gewoon weer in een pot zetten?

za, 04/12/2004 - 12:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dat zou ik inderdaad doen en ook een zeer doorlatend grondmengsel gebruiken. je moet de planten wel in het oog houden want je weet niet welk soort "ongedierte" er allemaal kan aankleven.
ik raad je aan om op zoek te gaan naar een klein zakje "synthetisch substraat" met name seramis en daar de planten in het voorjaar op te laten herwortelen, zo heb je echt de meeste kans om de planten niet te verliezen maar niets komt met een garantie .. helaas :-)

willy

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag