witte beestjes

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 07/03/2005 - 20:58
marie-anne

witte beestjes

Hallo,
ik heb onlangs palmenzaden tot kiemen gebracht. Ze zijn inmiddels ongeveer 10 cm. hoog. Tot mijn grote schrik zag ik tijdens het water geven hele kleine (echt maar milimeters kleine) witte beestjes kronkelen. Wat kan ik hier tegen doen? Geef ik de palmen misschien teveel water.
Bedankt voor je reactie.
Marjan

di, 08/03/2005 - 23:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo,
het zijn waarschijnlijk larven van de varenrouwmug .deze larven voelen zich goed thuis in een vochtige omgeving.ze vreten de haarwortels van de planten af. bij een voldoende aantal kan uw plant er zelfs aan tenonder gaan.ze zijn biologisch te bestrijden met nematoden (hypoaspis)ofwel chemisch

wo, 09/03/2005 - 12:30
Anoniem (anoniem geplaatst)

beste?

zojuist stukje gelezen over de larven (witte beestjes in palm plant)
ik heb net samen met mijn collega ook witte beestjes ontdekt, schrokken ons rot, zodoende kwam ik na surfen op i-net jullie site tegen. wil graag weten hoe wij die beestjes (larven, als ik het goed begreep) bestrijden. wat voor soort chemisch middel is dat? en waar te koop?

met vriendelijke groet,

ed

wo, 09/03/2005 - 21:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je kan ze kan nu verpotten (bijna voorjaar) en veel minder water geven. De larven komen op vocht af. (worden later van die kleine rotvliegjes), Dus je geeft de zaailingen te veel water. Of twee weken geen water geven en ze verdwijnen vanzelf. Verpotten is beter,want dan kan je gelijk de wortels ff lekker uitspoelen.

wo, 09/03/2005 - 21:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Harry,
hartelijk bedankt voor je snelle antwoord. Het klopt, ik heb al veel van die hele kleine rotvliegjes gezien. Ik ga de zaailingen morgen direct ompotten. Nogmaals heel hartelijk bedankt!
Groetjes
Marie-Anne

do, 10/03/2005 - 02:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

Marie-Anne, daar is dit forum voor.
Ik weet niet zoveel,maar wel wat
anderen weten misschien meer .
En zo weten we,met elkaar bijna alles.

Dat is (vind ik) het mooie van internet !

(En on-line gamen,maar dat is een andere kant van mij)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag