zaaien van musa s.

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 12/04/2006 - 16:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

zaaien van musa s.

heyhey,

ik heb 25 zaden van de musa sikkimensis gekocht op internet..
hoe moet ik ze op de perfecte manier laten kiemen?
ik wil natuurlijk wel dat er genoeg uitkomen...
als ik het goed doe, hoeveel opkomst verwachten jullie dan?
hebben jullie er goede ervaringen mee?

doei doei

wo, 12/04/2006 - 17:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Das een hele goeie. Het zaaien van bananen is niet zo heel eenvoudig er zijn hier mensen op het forum die ze bijna allemaal aan de praat krijgen en er zijn er ook (en niet de minste kwekers) die er totaal geen beweging in krijgen! Ik denk dat het ook iets van geluk hebben is. Vers zaad, lang genoeg geweekt (wanneer weet je wat lang genoeg is?) kiemvloeistof ja of nee, temperatuur. Het is zo wisselend dat je het gewoon niet weet. Ik weet wel dat ik er 4 apart in een zipbagje had gestopt met zaai en stekgrond. Één daarvan is aan het groeien in zijn zipbag en de andere laten het gewoon afweten. Ze staan/liggen naast elkaar! Dus waar ligt dat aan?

Ik zou als ik jou was alles niet in één keer zaaien en in ieder geval ieder zaadje apart in een zipbag of potje stoppen.

Gr. Miranda

wo, 12/04/2006 - 17:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Bananen zijn inderdaad niet makkelijk.Je mag soms blij zijn dat er van de 25 uberhaupt 1 opkomt.Heb al heel wat bananen gekweekt en daar is heel veel zaad voor gebruikt en nog is het mazzel als van de 10 de helft kiemt.Maar voor de Sikkemensis zou ik ze 3 dagen laten weken in lauw water(de zaden blijven bikkelhard) en ze daar na in de koelkast zetten voor een paar dagen.Hierna warm weg zetten bv op de ketel.
Heb hier wel goed resultaten mee.
Maar je weet het nooit.....

groeten Andre

do, 13/04/2006 - 20:55
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het zal zeker met beginnersgeluk te maken hebben, maar bij mij zijn tot nu toe 9 van de 12 bestelde zaden uitgekomen. De helft had ik eerste 2 dagen in de ijskast gelegd. Vervolgens heb ik ze allemaal ik lauw water 2 dagen op de verwarmingsketel (boiler) gezet. Hierna in een kweekbakje op de verwaming (het was toen nog koud dus verwarming stond vaker aan). Dit was een simpel bakje van de boerenbond met van die turfdingen die opzwellen en vochtig blijven. Na 1 week kwam de eerste uit. Maar nogmaals dit zal wel beginnersgeluk zijn, zeker als je de berichten hier leest.

Succes!

Onderwerp gesloten