De perfecte tuin die bij elk seizoen past

Voor velen is een tuin alleen nuttig voor de lente en de zomer. Maar een echte tuinkenner geniet ook in de herfst en de winter van zijn tuin. Wil jij jezelf ook omtoveren tot een echte tuinkenner dan zit je met dit artikel goed. We leggen je namelijk in enkele simpele tips uit hoe jij gebruik kan maken van je tuin in alle seizoenen!


Een terrasoverkapping

Wat ideaal is in de tuin is een terrasoverkapping. Met een terrasoverkapping kan je namelijk in alle weersomstandigheden echt gebruik maken van de tuin. Veel mensen laten zich stoppen door het weer wanneer de koudere seizoenen zijn aangebroken. Maar met een terrasoverkapping kan je gemakkelijk in de tuin zitten met een warme kop chocomelk.


Een terrasoverkapping kan je laten maken of zelf maken. Hiervoor heb je voornamelijk hardhout planken nodig. Voor een terrasoverkapping wordt er gebruik gemaakt van hardhout, zoals hardhout palen, omdat hardhout goed bestendig is tegen weersomstandigheden. Let wel op dat het hardhout jaarlijks behandeld moet worden, zo gaat het niet rotten. De behandeling van hardhout wordt vaak gedaan door middel van het verven van het hout of het beitsen van het hout.


Een vuurkorf

Een andere ideale manier om te genieten van de tuin in de koudere maanden van het jaar is door een vuurkorf aan te schaffen. Met een vuurkorf maak je een warmtebron in de tuin die er normaliter niet is. Voor een vuurkorf wordt gebruik gemaakt van houtblokken die te vinden zijn bij tuincentra en benzinepompen. Ook is het mogelijk een vuurschaal te nemen in plaats van een vuurkorf. Waarom zou je een vuurkorf in de tuin moeten nemen? Niet alleen zorgt het ervoor dat je het warmer hebt wanneer je in de tuin zit, ook is het een leuke manier om gezellig samen te komen voor het roosteren van marshmallows of een winterse barbeque.


Een tuinhuis

Naast een terrasoverkapping kan er ook gekozen worden voor een tuinhuis. Een tuinhuis is in principe een kleine studio waar je in luxe gevallen ook een kitchenette in hebt en een toilet. In een standaard model zit dit echter niet, maar het is een goede plek om te genieten van de natuur van je tuin en bijvoorbeeld een hobby uit  te oefenen. Maak van je tuinhuis een atelier of een studeerkamer. Ook kan je er een speelhuis van maken voor je kinderen, zo hebben zij die extra privacy maar zijn ze toch dichtbij huis.

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Tuinaanleg
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag