Zo overwinter ik mijn banaan

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 08/08/2010 - 14:48
micle

Zo overwinter ik mijn banaan

De aanleiding van dit berichtje is de vraagstelling van Kraikkonen in een vorig topic.

Luut ik overwinter mijn banaan gewoon in een specikuip in de garage. De groeisnelheid zal dan misschien minder snel gaan, maar ben wel verzekerd van ieder jaar een groter exemplaar.

deze foto is van afgelopen winter 2009/2010

Zo overwinter ik mijn banaan
zo, 08/08/2010 - 14:49
micle

Deze foto net genomen van de zelfde banaan.

Zo overwinter ik mijn banaan
zo, 08/08/2010 - 14:49
micle

.

Zo overwinter ik mijn banaan
zo, 08/08/2010 - 14:49
micle

.

Zo overwinter ik mijn banaan
zo, 08/08/2010 - 14:49
micle

.

Zo overwinter ik mijn banaan
zo, 08/08/2010 - 14:50
micle

ps dit de yuccainfo-icon die jij in 2009 naar mij verzonden hebt.

Zo overwinter ik mijn banaan
zo, 08/08/2010 - 16:50
kraikkonen

Zo Micle,

Wat doe jij in hemelsnaam met die yuccainfo-icon faxoniana? Dat ding is 2 keer zo groot dan die van mij. Wat doe jij wat ik niet doe?:) Ik heb de diepst mogelijke pot.

Die garage van je is vorstvrij neem ik aan? Komt er veel licht binnen? Ik heb alleen maar een donkere garage. Graaf je je bananen ook uit dan? Die van mij staan namelijk in de volle grond. Doe je hetzelfde met je ensete's?

Gr. Luut

ma, 09/08/2010 - 00:55
micle

Luut,

Ik doe niets bijzonder met de yuccainfo-icon. Deze heeft de hele winter tegen de raam gestaan op de tweede etage aan de westkant. (dubbele dakopbouw) Aan de oostkant zit ook een raam dus de hele winter redelijk licht gehad. In de avond aan beide kanten de rolluiken dicht voor de kou. Na de vorst staat de yucca in mijn tuinkas dus vroeg warmte en veel licht. Geef hem af en toe een plens water en laat deze dan weer goed droog worden. Tot op heden nog geen extra voeding gehad. Zoals je ziet staat deze wel in een diepe pot (18 cm). Zag vandaag dat er al wortels uitkomen. Voorlopig laat ik hem nog in deze pot staan en krijgt ie deze winter een plaatsje voor het raam.

De basjo staat nu ook nog in de specikuip alleen zie je dat niet. Tegen de tijd dat het kouder gaat worden en de groei er bijna uit is, graaf ik de kuip weer uit en zet deze in de garage. Omdat er dan nog een beetje groei is heeft de basjo mooi de tijd om het vocht dat zich nog in de potgond zit op te nemen zodat tijdens de echte koude het meeste vocht ontrokken is en dus redelijk droog staat.
De standplaats in de vorst vrije garage is ca 1 mtr van deur.(tuindeuren)
Nu zal je misschien denken wat een werk dat uitgraven, dat valt reuze mee. Eigenlijk hoef ik alleen een beetje aarde rond de kuip weg te graven. Dan til je makkelijk de kuip met 2 pers. uit het gat. Het gat laat ik gewoon voor wat het is, dan hoef ik in het voorjaar de kuip alleen maar terug te zetten en een beetje aarde erover te strooien zodat de kuip niet te zien is. Deze basjo is nu 2 jaar oud en heb hem als stekje van 15 cm gekregen.
Moet wel zeggen dat ik afwateringsgaten in de bodem heb geboord.

Die entse staat gewoon in een plastic pot met een schotel eronder op mijn vlonder en deze graaf ik dus niet in.

ps hoest met het cactusstekje?

Micle

di, 10/08/2010 - 15:01
peter42

ik heb vorig jaar 6 musa basjoo stekken gekocht, en die heb ik afgelopen winter in een vorstvrij kasje gezet, en hebben ze het allemaal overleeft, en heb ik dit voorjaar al een hoop stekken daar vanaf kunnen snijden die allemaal een eigen pot hebben gekregen, dus heb ik nu een stuk of 12 grote
en een aantal kleinere staan, maar dat past dus nooit meer in mijn kasje
en is de vraag of ik dan niet beter de bladeren kan verwijderen.
Ik ben wel van plan om de kas groter te gaan maken, maar ook dan wordt het een krappe bedoening als ik de bladeren allemaal er aan laat zitten.
Daarnast hebben de grote weer nieuwe stekken aangemaakt, en is de vraag of ik die beter kan laten zitten tot het volgende voorjaar, of dat ik ze voordat ze in de kas gaan, beter kan afsnijden en een eigen potje moet geven.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag