Bladeren / Stengel vraag

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 21/01/2006 - 23:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bladeren / Stengel vraag

Hallo, ik heb een Phalaenopsis, waarvan ik de stengel op de juiste wijze heb geknipt. Dit was een 1 jaar geleden. Nu is al een aantal maanden twee kleine bladeren aan het groeien, maar de stengel is langzaam (licht) bruin aan het worden, wat volgens mij betekent dat het uitdroogt.

1) Weet iemand waardoor dit komt, en wat ik nu moet doen om verdere schade te voorkomen?

De grote bladeren zijn mooi groen, maar ze zijn tegelijkertijd erg zacht, alsof ze uitgedroogd zijn (en dat is niet het geval!). Ze voelen dus niet stevig aan.

2) Weet iemand waarom dit is, en wat ik moet doen om de bladeren weer stevig te krijgen.

Met vriendelijke groet

zo, 22/01/2006 - 16:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
ik ken niet veel van orchideeen maar ik heb hetzelfde meegemaakt met mijn Phalaenopsis.
De afgeknipte stengel verdroogde en heb ik volledig afgeknipt, na enkele maanden kwam er gewoon een nieuwe stengel.
Als er bij mijn plant een nieuw blad komt verwelkt tegelijkertijd het oudste blad van de plant en valt af.
Succes
Bea

zo, 22/01/2006 - 20:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Phalaenopsis heeft eigenlijk nooit meer dan tussen de 3 en 5 bladeren. Heeft tie er veel meer dan heeft tie het geweldig naar zijn zin. Maar als je kijkt naar de planten die je koopt hebben ze altijd tussen de 3 en 5 bladeren. De aanmaak/groei van een nieuw blad wordt bijna altijd gevolgt door de aanmaak van een bloemstengel. Geen blad is ook geen bloemstengel!

Gr. MiB

do, 09/03/2006 - 13:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

hallo;ik heb meerdere phalaenopsis,en het gaat niet altijd hetzelfde.ik heb er een,die na 2 maand bloei de stengel indroogde,afgeknipt tot groenedeel.bleef indrogen tot de hele steel weg was.heeft sinds dien wel een nieuw blad en ziet er gezond uit maar ook 1 sinds 2 jaar,die heeft nu 12 bladen en 5 vertakte bloemstengels.staan naast elkaar.1 keer per week water en keer per maand mest.het is dus niet altijd logisch.

do, 09/03/2006 - 14:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

aanvulling op voorgaande reaktie.sindsdriekwart jaar houd ik een,,dagboek,,bij van mijn orchideeen. de beginsituatie,uiterlijk bloemen,aantal stengels,bladen,etc.vervolgens alle veranderingeren.net nog even nagekeken,gem. 2 nieuwe bladen per jaar[soms 3 a 4]en gem.1 vergeeld.bloei gem 2 keer per jaar.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag