Cambria in Griekenland?

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 23/06/2009 - 12:06
Josette

Cambria in Griekenland?

Goedemorgen,

Ik heb een vraag over de Cambria Orchidee.
Ik woon in Griekenland (Peleponnesos) en heb sinds een paar dagen een Cambria 'Peggy Ruth Carpenter Morning Joy' Orchidee in huis!
Mijn vraag is eigenlijk of ik hem hier, waar het nu in de zomer behoorlijk warm kan worden, buiten op het Oosten kan hangen?
De Cambria krijgt dan wat mee van de ochtendzon die opkomt en hangt (in mijn kattenren) aan een hanger onder het bamboe afdak, waardoor hij dus niet in de volle zon hangt.
Er staat hier wel af en toe wat wind onder het afdak, is dat schadelijk?
De temperatuur kan (zowel buiten als in huis) behoorlijk oplopen (tot 40 graden in juli en augustus), overleeft hij dat wel?
Moet ik verder nog iets bijzonders doen voor deze prachtige plant? Ik heb inmiddels gelezen dat hij bemest moet worden en hoe ik hem water moet geven. Ik hoop dat iemand van jullie me wat advies kan geven over hoe ik hem hier het beste kan proberen te verzorgen?

Ik ga over 2 weken op vakantie naar Nederland en wil daar kijken voor Orchidee mest en evt. potgrond. Heeft iemand daarover misschien nog een goeie tip?

Alvast bedankt!

di, 23/06/2009 - 13:37
RdB

Een orchidee NOOIT in potgrond plaatsen! En weinig mesten, maar, zeker in die warmte en wind wel veel water!

Voor een goede beschrijving van de kweek:

Ga naar de OVV: https://tinyurl.com/yxbwr9q8
Kies tabblad orchideeen
Kies tabblad populaire hybriden
Kies Vuylstekeara

Die laatste hoort tot dezelfde hybride groep.

Ruud

wo, 24/06/2009 - 13:30
Josette

Dank je wel Ruud!

Ik heb die site ook maar meteen bij m'n favorieten gezet, altijd handig ;)

Ik zal in Nederland eens kijken of ik daar een speciaal mengsel kan vinden waar hij op groeit. In een tuincentrum zal vast wel iets te krijgen zijn daar. Ook aan mest denk ik.

En ik zal er op letten dat de, soort van houtsnippers waar hij nu in groeit, (ik heb geen idee hoe je dat noemt, maar dat bedoelde ik met potgrond) niet uitdroogt.

Voorlopig heb ik hem nog maar even binnen hangen nu, omdat ik toch bang ben dat hij het misschien te heet krijgt buiten.

Ik las op die site die je aangaf dat het een 'kouder' te kweken soort is, zijn er ook soorten die beter tegen de warmte kunnen?

Groetjes Josette

wo, 24/06/2009 - 14:13
RdB

1. die houtsnippers zijn schorssnippers van pijnboom en worden in het orchideeen wereldje meestal met het engelse woord (bark) aangeduidt. Orchideen grond en mest is in elk NL/Be tuincentrum te koop. Wel vind ik daar meestal te veel turf en te weinig bark in zitten.
2. warm te houden orchideeen: ja die zijn er, minstens 20.000 dus als je het niet erg vind geef ik hier geen compleet overzicht :-). Dus vrijwel alle tropische soorten.
3. de warmte is buitenshuis in vrije lucht en luchtbeweging voor een orchidee veel minder schadelijk dan binnen.

Ruud

wo, 24/06/2009 - 15:14
Josette

Pijnbomen groeien er hier in Griekenland genoeg, dus ik zou eens op zoek kunnen gaan naar een afgestorven boom om wat schors ervan te verzamelen. Uiteraard let ik er wel op dat er geen ongedierte in huist ;-)

Ik zal ook eens op zoek gaan naar de tropische soorten die beter tegen de warmte kunnen, want ik denk dat ik toch wel een bepaalde bewondering en zeer zeker respect heb voor de orchideeën! Terecht is ze de koningin onder de bloemen! Dus het zal waarschijnlijk niet bij deze ene plant blijven.

En ik ga ze meteen weer overplaatsen naar buiten! Ze hangt sowieso niet in de volle zon daar, en ik let goed op dat ze dan genoeg water krijgt!
Ik heb veel verschillende planten (in potten) buiten in de kattenren staan en hangen en kijk ze iedere dag na of ze water nodig hebben ed. omdat ik het ook nog altijd een leuke hobby vindt, tuinieren.

Nogmaals heel erg bedankt voor je hulp!

Groetjes Josette

Onderwerp gesloten