Extra stikstof

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 02/06/2004 - 00:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Extra stikstof

Hallo,

Ik heb in een boekje gelezen,dat je zo af en toe extra stikstof moet geven aan Phalaenopsis. Kan iemand mij vertellen wat het nut daarvan is en waar je dit kunt kopen? En onder welke naam?

M.v.g. Gerrit

wo, 02/06/2004 - 11:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Gerrit,

Gezien er in de potgrond (bark) weinig voedsel zit, kan men de Phalaenopsis best via het gietwater bemesten. De NPK verhouding 20-20-20 is prima voor een Phalaenopsis. Eind de lente of begin van de zomer (groeiseizoen) regelmatig bemesten, tijdens de wintermaanden of wanneer de planten in rust zijn minder.
(stikstof (N), fosfor (P), kalium (K), (kortweg NPK))

Groet,

Karen

wo, 02/06/2004 - 23:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Gerrit,

Waarom zou je Phallen extra stikstof moeten geven? Om de groei te bevorderen. Waarom ? Staan ze in goede barg, dan groeien en bloeien ze prima. Dus ....

Vuistregel bij het bemesten van orchideeen is dat je bemest bij elek tweede of derde keer water geven. Overbemesting is uit den boze (verbranding van de wortels). Je kunt in elk tuincentrum speciale,vloeibare orchideeenmest krijgen (Pokon). Lees de gebruiksaanwijzing goed. Fles goed schudden voor gebruik. De meststof met water mengen. Sommige orchideeen hebben tijdens het groeiseizoen veel mest nodig (korrels).
Over het bemesten van orchideeen kan je het boek van Brian en Wilma Ritterhausen " Orchideeen ,alles over de teelt en verzorging van orchideeen " eens naslaaan. Het is een prachtig boekwerk. Je kunt het bestellen bij Veltman Uitgevers in Utrecht. Kost ong. 20 a 22 euro,telt 256 bldzdn. A-4 formaat op prachtig papier gedrukt met veel kleurenfotoos. Een boek,dat in elke boekenkast van de orchideeenliefhewbber thuishoort! (Maar dat is mijn mening).

Sukses,Gerrit en de groeten van
Jan Dekker.

za, 05/06/2004 - 00:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

De N.O.V. heeft een boekje uitgegeven :Het kweken van orchideeen huis. Ik citeer: "Geel worden van het blad kan ook komen door te veel licht. De plant hoeft dan niet direct naar een schaduwplekje verwezen, want met wat extra stikstof kan het ook verholpen worden." Dus misschien is wat extra stikstof daar goed voor.

Groeten Rietta

za, 05/06/2004 - 00:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,

Het extra stikstof is dus toch nog ergens goed voor. Maar waar kun je dit kopen? Misschien ook een tip voor de mevrouw, waarvan de Phalaenopsis gele bladeren kregen. Els heette ze.

Gr. v. Gerrit

ma, 07/06/2004 - 20:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Die stikstof is de N uit de NPK in de meststoffen.
Pieter

di, 08/06/2004 - 23:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Pieter,

Het gaat mij dus om alleen stikstof.Fosfor en Kalium is niet extra nodig.Dus nogmaals de vraag: Waar kun je stikstof kopen?

Groeten van Gerrit

di, 06/12/2005 - 15:00
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb dezelfde vraag enkel, waar zit het meeste stikstof in of in welk natuurlijk te verkrijgen grondstof kan je dit vinden, en toepassen op je plant, maw: als de winkels niet open zijn zou ik het alsnog spontaan op grootmoeders wijze kunnen toedienen op m'n plantje, zo leer je je omgeving ook kennen, en weet ik in nood waar het spontaan te halen, mocht spontaan nodig zijn.

Stikstof kan je in een bloemenwinkel kopen,
Stikstof is voor de aanmaak van bladgroen, ea..
Stikstof koop je onder de naam Stikstof of de Letter N(nitraat)

Alsjeblieft,

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag