hoe nu verder?

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 19/06/2010 - 18:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

hoe nu verder?

Heb deze gekregen en hij staat er nu treurig bij wat moet ik doen?En wat is de naam ben een leek met orchideeen dus alle tips zijn welkom of is deze niet meer te redden.Groet minke

hoe nu verder?
za, 19/06/2010 - 18:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nog een foto

hoe nu verder?
za, 19/06/2010 - 18:59
carolyn

Hallo ,

dit is een dendrobium nobile,staat er niet slecht bij,is gewoon uitgebloeid denk ik volgens wat ik zie op de foto's.

mvg Caroline

za, 19/06/2010 - 19:12
Anoniem (anoniem geplaatst)

toen nog in bloei

hoe nu verder?
za, 19/06/2010 - 19:28
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt voor het snelle antwoord Caroline.Denk dat je gelijk hebt.Hij/zij is inderdaad net uitgebloeit.Komen onderaan nieuwe scheuten moet ik die verwijderen of de plant met rust laten en wachten op de volgende bloei.En hoelang duurt dit?Groet minke

za, 19/06/2010 - 20:39
Aquagirl

Haal de dode bladeren en bloemen eraf en
verzorg zoals je gewent was.
Want deze zien er uitgebloeit uit.
Deze type orchidee heb ik zelf niet dus kan
niet alles vertellen over dit soort.
Maar wie weet andere mensen hier.
Maar de orchidee ziet er niet slecht uit ofzo.
Dus ga gewoon door met verzorgen en wacht met veel
geduld en liefde af dan komen er vanzelf weer nieuwe
knoppen en bloemen. Nieuwe scheuten moet je niet verwijderen hoor gewoon laten komen wie weet komen daar mooie bloemen in. Hoe lang het duurt eer er bloemen zijn kan ik je niet vertellen maar wacht rustig af.

Groetjes
Aquawoman

za, 19/06/2010 - 20:49
RdB

Hier vind je een eenvoudige handleiding D. nobile: https://tinyurl.com/y62szblr

Als dat nog niet genoeg is lees dan deze bijdrage van de Nederlandse Orchideeen Vereniging eens door: www.nov-orchidee.nl/Dendrobium_nobile.rtf

Ruud

za, 19/06/2010 - 20:57
carolyn

Hoi,

Als de scheuten vanonderen erbij komen zou ik ze laten staan.
Als hij uitgebloeid is kouder plaatsen en minder water geven juist genoeg zodat hij niet uitdroogd.Wachten tot er genoeg nieuwe knopjes aankomen en dan pas terug warmer en meer water,geeft je te vlug water dan groeien de knopjes uit tot nieuwe scheuten en geen bloemen.
Als er scheuten aan de stam komt kun je deze nog dat ze enkele wortels -+5 gekregen hebben deze verwijderen met scherp mes(de snede zo klein mogelijk maken en in 1 snijbeweging) daarna aan de wonde bij de moederplant en de scheut wat houtskool smeren.De scheut laat je tijdje liggen daarna oppotten en later geven op een schoteltje zodat de wortels diep moeten gaan zoeken na dag of 2 geeft je een klein beetje water vanboven (dat is de wonde ook al genezen).
Je zal wel zien dat deze ochideeên ook langer nat blijven zodat je ook eens kunt overslaan met water geven,ze slaan hun water op.

Ik heb zelf ook 4 moederplanten waarvan ik zo'n 30scheuten heb ook door te vroeg volop water te geven,sta nu weer met 2moederplanten die scheuten aanmaken inplaats van bloemen.

Ik vindt het een pracht van plant en als ze in bloei staat reuk ze super goed maar ik vindt het geen gemakkelijke plant om in bloei te krijgen.
De laatste keer weer te vroeg begonnen met volop water,resultaat enkel 3 bloemen aan de ééne plant en en 2 bloemen daan de andere plant al de rest zijn scheuten geworden.

Ik ga volgende keer iets anders proberen,ze weer kouder zetten en ook zo droog te houden dat ze op sterven na dood zijn ,als er dan knopjes komen ga ik toch proberen om ze 8 weken te doen overleven zonder water(enkel niet later uitdrogen)normaal zou dit moeten kunnen aangezien ze overleven met het water uit de oude bulten.

Wens je alvast veel succes,
mvg Caroline

zo, 20/06/2010 - 15:08
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt allemaal voor de tips en advies! We wachten rustig af.Groet minke

wo, 23/06/2010 - 08:35
djpopol

Heb juist dezelfde orchidee en ken der ook snop van dus ga ik dit topic wel
even volgen! Buiten dat mijne nog nooit gebloeid heeft, is een kleine die ik
van ne maat gekregen heb en ze leeft voorlopig nog dus topieeee

Onderwerp gesloten