Hoe verzorg je een Vanda

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 14/05/2011 - 17:21
Black Eyed Susan

Hoe verzorg je een Vanda

Ik ben nieuw op dit forum en sinds enkele tijd besmet met het opvangen van afgedankte orchideeen. Het lukt me regelmatig om een orchidee weer in bloei te krijgen, maar wil nu toch wel weten hoe ik ze het beste kan verzorgen.

Allereerst wil ik informatie over mijn Vanda's vragen. Deze heb ik vorige week gekregen en staan nu op een hoge glazen vaas. De wortels hangen in de vaas en onderin heb ik een klein laagje hydro korrels met een klein beetje water, maar zo dat de wortels altijd droog staan. Een vanda is uitgebloeid en nu weet ik niet zo goed waar ik de bloemstengel het beste kan afknippen en of dit moet. Bij de meeste laat ik hem meestal zitten tot ze verdorren. Hebben jullie nog tips voor de verzorging van deze plant?

za, 14/05/2011 - 17:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Welkom op dit forum!

Als je 'Vanda' intikt in het zoekvenster rechtsboven, krijg je alle info, die er de laatste tijd over deze plant is geschreven!

za, 14/05/2011 - 23:03
Manuela123

Hoi,

Welkom op het forum,leuk dat je ook geintreseerd bent in Orchideen
zo kunnen we van alle forumleden wat leren,ik heb zelf maar 1 Vanda
maar heb hier wel het e.e.a geleerd,als je de Vanda in een vaas zet dan mogen alleen de wortels maar in de vaas hangen,en als de bloemstengel afgestorven is dan mag je hem afknippen,als hij nog groen is niet
want dan komt er nog vocht uit de stengel wat dan weer tussen het bladoksel gaat zitten waardoor je weer afsterving van het blad krijgt.

Liefs Manuela.

ma, 16/05/2011 - 12:23
Black Eyed Susan

Bedankt voor jullie reacties. Ik heb al wel wat info ook opgezocht op dit forum. De bloemen blijven goed bloeien, dus lijkt mij een teken dat hij goed staat.

Onderwerp gesloten