Is dit vreemd?????

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 27/04/2007 - 10:29
S@nne

Is dit vreemd?????

Ik heb een Phalaenopsis met een boven het derde oog afgeknipte stengel. Uit dit bovenste oog is een uitloper verschenen (bijna onmiddellijk en heel dik) met aan weerskanten een bloem (knop) bij de doorgroei is een blad ontstaan (nu 2 cm. groot) en verder groeit de stengel gewoon door. Is dit vreemd of komt dit vaker voor? Wie kan mij dit vertellen?
Bij voorbaat vr. dank.
wordt vervolgt
groetjes S@nne

vr, 27/04/2007 - 11:01
Anoniem (anoniem geplaatst)

Komt vaker voor, Sanne. De plant twij felde of ie een keiki of een paar bloemen zou maken.

vr, 27/04/2007 - 11:35
S@nne

Dank je wel Greenconnection voor je (snelle) antwoord. Ja zelf dacht ik ook al dat dit zoiets zou zijn maar daar ik nog geen vol jaar (Augustus pas) met orchideeen bezig ben weet ik een heleboel dingen nog niet. Maar aldoende leert men hè! En de planten hebben het kennelijk goed naar de zin bij me, want alle Phalaenopsis' maken nieuwe stengels cq. bladeren en wortels aan. Weet u iets over botanische orchideeen? Ik zal mijn vraag hierover stellen in een aparte topic en hoop dan op een antwoordje.
vr.gr. S@nne

vr, 27/04/2007 - 11:52
S@nne

Dank je wel Greenconnection voor je (snelle) antwoord. Ja zelf dacht ik ook al dat dit zoiets zou zijn maar daar ik nog geen vol jaar (Augustus pas) met orchideeen bezig ben weet ik een heleboel dingen nog niet, maar moet ik deze uitloper nu als Keiki zien of als bloemstengel? De planten hebben het kennelijk goed naar de zin bij me, want alle Phalaenopsis' maken nieuwe stengels cq. bladeren en wortels aan (7 stuks) 2 zygopetalums trouwens ook en de rest( w.o. Miltonia's, Cambria's en cymbidiums) en ook waarvan ik niet alle namen weet. Weet u iets over botanische orchideeen? (die ik heb gekregen van een kweker) Ik zal mijn vraag hierover stellen in een aparte topic en hoop dan op een antwoordje.
vr.gr. S@nne

vr, 27/04/2007 - 14:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry, Sanne, ben niet altijd zo snel. M'n werk moest ook aandacht.
Maar je hebt je antwoord al binnen, zag ik.
Succes!

za, 28/04/2007 - 12:53
S@nne

Uiteraard Greenconnection, je werk gaat voor toch! Maar het is wel heel leuk dat je een van de mensen bent die vaak heel snel reageren en een (goed) antwoordje geven. Bedankt en ik denk dat ik dit best namens meer mensen kan zeggen.

Toch nog ff een vraag je over dit fenomeen.
Moet ik deze behandelen als een stengel met bloemknoppen of eventueel anders als keiki (denk dit laatste zelf niet dus).
Het meest grappige is dat er onder de twee al wat grotere bloemknoppen, hieronder, dus vlak bij de aangroei van de nieuwe stengel, ook weer een bloemknop ontstaat.
De plant weet volgens mij zelf niet wat hij nu precies moet ha ha.
groetjes S@nne

za, 28/04/2007 - 13:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Waarom zou de behandeling anders zijn? Ik zie geen verschil in behandeling tussen een plant met keiki of met bloemen.
Dank voor je vriendelijke woorden, Sanne! Snelheid is de kracht van dit forum!

za, 28/04/2007 - 16:52
S@nne

Geen dank hoor. De waarheid mag best worden gezegd en ja, inderdaad is snelheid de kracht van dit forum.
Wat ik bedoelde te zeggen is: als het een keiki is dan zou hij toch moeten worden los gemaakt van de moederplant als de wortels (indien die komen) zo ongeveer 5 cm. lang zijn en bij een stengel met bloemen moet hij toch, als deze bloemen zijn uitgebloeid worden afgesneden.? Of is dit nu een héél domme vraag?
vr.groet S@nne

za, 28/04/2007 - 19:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ja, je hebt gelijk, Sanne, maar ik dacht meer aan verzorging en niet aan behandeling naderhand.
Groet,
Henk

zo, 29/04/2007 - 09:19
S@nne

Nou Henk, aan de verzorging zal het niet liggen hoor. Ik koester deze nieuwe uitloper en wacht maar rustig af wat het wordt. Het is facinerend om te zien hoe zo'n plant weer tot (nieuw) leven komt.
Ik had, vanwege de slappe bladeren nooit gedacht dat zo'n sterke uitloper mogelijk zou zijn. Ik ben benieuwd wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. Ik zal dit hier melden.
vr.groet S@nne (en hele fijne zonnige zondag en koninginnedag.)

Onderwerp gesloten