Nieuwe bloeistengel creeëren (Phalaenopsis)

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/10/2005 - 18:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nieuwe bloeistengel creeëren (Phalaenopsis)

Beste orchideeënliefhebbers,

Mijn plantjes van bovengenoemde soort maken geen stengels aan, enkel nieuwe bladeren aan de lopende band. Nadat ze uitgebloeid waren had ik ze boven het tweede of derde oog afgeknipt, alleen zijn de stengels jammergenoeg verdord en heb ik ze helemaal afgeknipt.
Deze situatie is al ongeveer een jaar zo. Een stel bladeren met wortels is aardig saai om tegen aan te kijken.
Is er nog een oplossing (behalve afwachten)?

Alvast bedankt.

zo, 23/10/2005 - 19:48
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hello
Mijn Phalenopsis loopt ook niet uit bij knippen na het tweede oog, maar de stengel droogt op.
Op de eigenlijke stam ontstaat elk jaar rond dezelfde tijd één of twee stengels die terug bloem dragen.
Afwachten dus
Groetjes.

do, 03/11/2005 - 14:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

Geef de moed niet op!
ik heb 29 orchideeen in huis staan ik heb nog nooit aan een uitgebloeide stengel die ik boven het 2e oog afknipte nieuwe stengels gehad.
maar na 2 nieuwe bladeren komen er weer nieuwe stengels tussenuit groeien.
dus houd moed!
doe ik ook.
gr.carla

za, 05/11/2005 - 16:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Ik knip de uitgebloeide bloemstengel tot 2 cm van onderen af.Ik zorg er daarna dan wel voor dat de nachttemp.16 graden C is en de dagtemp.vanaf 20 t0t 25m graden C is. De luchtvochtigheid ligt tussen de 70 tot 80 procent en ik zorg dat de lucht in beweging is(via een ventilator die dag en nacht draait).Zorg er wel voor dat de plant 16 uur licht c.q kunstlicht (TL) krijgt. Na een half jaar heb ik ze weer in de bloei. Mocht je meer info over het kweken en verzorgen van orchids willen hebben,mail me even. Sukses.

Jan Dekker.
jan [dot] dekker39atfreeler [dot] nl

za, 12/11/2005 - 17:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik heb op dit moment 5 phalaenopsissen staan die - op één na - erg enthousiast bloeien. De plant die niet meer bloeide heb ik nu verpot, want de bark was volledig vergaan. Als potgrond heb ik houtschilfers uit de tuin gebruikt die ik eerst goed gespoeld heb en dat gaat prima. Eén plant heeft zelfs een nieuwe bloemstengel gekregen terwijl hij nog volop bloeide (staat nu bijna vier maanden in bloei). Ook heb ik een keiki opgekweekt die nu voor de derde keer al bloeit.
Mijn planten staan in een veranda en krijgen dus veel licht. Het is er ook redelijk vochtig door de aanwezigheid van een open schildpaddenterrarium. Ik mest ze om de drie weken bij en verder krijgen ze 1x per week een scheutje lauw water. Ik denk dat je gewoon geduld moet hebben. Probeer de planten eens op een andere, lichtere plek te zetten, soms voelen ze zich gewoon niet thuis op een bepaalde plaats.

Veel succes ermee!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag