Orchidee gaat dood

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 09/04/2008 - 16:57
mariekeg

Orchidee gaat dood

Hoi,

De orchidee die ik een paar maanden geleden buiten in de kou heb gevonden, en waarvan kort daarna elk worteltje was afgestorven, doet het steeds slechter. Er komen geen nieuwe wortels aan en het blad is slap en begint te verrimpelen. Heb zojuist een doorzichtig zakje om de plant en pot heen gedaan, met daarin een beetje water, in de hoop dat de verdamping uit het blad wordt tegengegaan.

Kan ik nog iets doen? iets om nieuwe wortels te krijgen?

bedankt

Marieke

ma, 07/04/2008 - 23:04
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je zegt dat je hem buiten in de kou gevonden hebt. Dat is voor menige orchidee (zeker voor een Phalaenopsis, hoewel je niet aangeeft welke soort het betreft) meer dan hij kan hebben en hij zal hoogstwaarschijnlijk sterven zonder nog een herstel poging te doen. Hetgeen je natuurlijk niet hoeft te weerhouden het te proberen,

succes,

Ruud

wo, 09/04/2008 - 13:23
mariekeg

Hoi,

Ik weet ook niet zeker welke orchidee het is, omdat ik geen kenner ben, maar het blad is vergelijkbaar met dat van een Phalaenopsis.

Ik had nog lang hoop, omdat de plant maar heel traag achteruit ging: ik hoopte dat het nog op tijd nieuwe wortels zou aanmaken voordat het door zijn reserves heen was. Maarja, als de koude onomkeerbaar is geweest, dan zal dit wel het einde van het verhaal zijn...

bedankt!

wo, 09/04/2008 - 16:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hey,
vorige zomer heb ik getest hoe ver je kan gaan met orchideeën te laten afzien in de kou. Met de Phaelenopsis leekt dit (zoals algemeen geweten) het beste te gaan van alle tropische orchideeën die ik heb. Men kan heeel ver gaan. Orchideeën die nog tot einde oktober buiten staan zijn nu terug aan het bloeien. Omdat ik soms in een bloemenwinkel werk(en omdat iedereen weet dat ik de uitgebloeide orchideeën verzamel) heb ik heel veel proefexemplaren. Soms zie ik ook de symptomen die je vertelde! Die orchideeën gaan metteen in de groencontainer. Wanneer de verrimpelde blaadjes verschijnen, soms sappig of slijmerig. Dit zijn duidelijke tekenen van 'verdroken'. Te veel water dus. Het zakje met water maakt het enkel nog erger. Veel mensen verwarren verrimpeld met uitgedroogd. Kijk maar naar je vingers als je te lang in bad zit.
grt Stef

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag