orchidee in serre

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 25/05/2004 - 01:06
dimx

orchidee in serre

hoi,ik heb sinds dit jaar een nieuwe serre,kan ik daar mijn orchideeén in zetten zodat ze vlugger gaan bloeien,en zo ja waar moet ik dan op letten.
dank u

wo, 26/05/2004 - 16:45
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hoi,

dit is een heel goede vraag.

waar moet je op letten? nou, op heel veel.

op welke zijde staat de serre, kan hij gelucht worden tijdens warme dagen, zijn je planten geschikt om in dit klimaat te groeien.
de orchideeën familie is enorm groot en zijn specifieke verzorging kan enorm verschillen, sommige hebben warmte en licht nodig, andere koelte en schaduw. en zo kan ik nog wel even door gaan.
voor een serre is altijd wel een orchidee te vinden, die het heerlijk vind om daar te groeien/bloeien.

ik kan vanuit hier niet een duidelijk antwoord geven omdat ik; a) niet weet hoeveel licht er in jouw serre valt; b) niet weet welke orchideeën je hebt.

probeer eens uit te zoeken welke verzorging jouw planten nodig hebben om goed te kunnen groeien, vanuit dat oogpunt kan je bekijken of ze passen in je serre.

mocht je er niet aan uitkomen, dan ben ik te allen tijde bereid om je een handje te helpen.

groet,

karen

di, 25/05/2004 - 21:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Fluf,

Wil je meer weten over het verzorgen van orchideeen in een serre,dan zou het boek "Orchideeen " alles over de teelt en verzorging van orchideeen" geschreven door Brian en Wilma Rittershausen en uitgegeven door Veltman Uitgevers te Utrecht onder ISBN nr 90 5920 041 1, A4-formaat,250 bldzd. op prachtig papier gedrukt met veel kleurenfotoos, kosten 20,= euro.
Het is trouwens een leerzaam naslagwerk.
Ik kan dit prachtig boekwerk aanraden.

Groetend,
Jan Dekker.

di, 25/05/2004 - 23:25
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo Fluf,

Ik sluit me helemaal bij Jan Dekker aan. Na deze tip van hem , heb ik het boek gehaald. Het is een handig naslagwerk. Je pakt het boek er iedere keer weer bij. Allemaal heel overzichtelijk in aparte hoofdstukken met duidelijke foto's erbij. Het gaat over oppotten, vermeerderen,temperatuur, watergift, licht .Waar ze moeten staan. Etc.
En dat voor nog geen 20 Euro.

Groetjes Phally

Onderwerp gesloten