orchidee snoeien

2 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 13/09/2008 - 11:52
tricolortje

orchidee snoeien

hallo

ik stel waarschijnlijk de zoveelste vraag over hoe je moet snoeien maar ik heb al zoveel rare dingen gelezen dat ik het toch nog maar eens navraag.

ik heb een aantal phalaenopsis die al zeer lang in bloei staan.

de meesten hebben 1tak met een aantal bloemen op: die snoei ik neem ik aan net boven de derde uitgebloemde bloem? dit moet gebeuren als de tak uitgedroogd is? wordt die dan opnieuw groen of groeit er een nieuwe tak? want mij lijkt iets dat dood is leeft niet weer opnieuw

dan heb ik nog een phalaenopsis die heeft een dikke hoofdtak en een 3-tal zijtakken. hoe snoei ik dat? geldt aan elk takje de regel boven de 3-de knop of moet ik de snoeiregel enkel op de hoofdtak toepassen en ipv het 3-de oog de derde tak nemen? klinkt misschien raar in julli oren maar ik ken er echt niks van wat dat betreft.

dan heb ik nog een cambria, die is nu uitgebloeid, de tak is helemaal verdord en nu? helemaal afknippen?

ze doen het uitstekend, groeien mooi, krijgen nieuwe bladeren en wortels en ik zou het verschrikkelijk vinden moest ik ze nu verpesten door fout te snoeien

alvast bedankt voor jullie antwoorden

orchidee snoeien
za, 13/09/2008 - 12:37
Anoniem (anoniem geplaatst)

Al vele malen hier op het forum vermeld: dat 3de oog verhaal is larie.
Knip terug onder de onderste uitgebloeide bloem. Dat geldt ook voor zijtakjes. En werkt uitteraard alleen bij groene, nog levende stengels.

Een 'cambria', vermoedelijk bedoel je x Vuylstekeara cambria, bloeit niet meer op de uitgebloeide stengel, dus die kun je geheel terugsnijden.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag