Orchideënvoortplanting

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 06/02/2007 - 21:55
Josephine

Orchideënvoortplanting

Hoi orchideënvrienden,

Ik heb zaterdag voor mijn verjaardag een orchidee gekregen en de bloemist heeft gezegd dat de uitgebloemde stengels niet mochten afgeknipt worden tot als er een nieuwe stek tevoorschijnkomt.

Nu mijn vraag:

Ik heb nog een aantal orchideën waar ik de bloemstengels wel heb afgeknipt. Zouden er nog nieuwe bloemen aankomen en hoelang zou ik daar dan nog moeten op wachten of moet ik er nog iets voordoen?

Vriendelijke groeten
Een orchideënliefhebber

di, 06/02/2007 - 22:14
greenvingers

Hallo mede liefhebber

Aan de uitgebloeide bloemstengels komen geen nieuwe bloemen meer.over het afknippen zijn de meningen verdeeld,
ik knip ze wel af,en er komt dan na verloop van tijd,1 of meerdere bloemstengels aan,maar je kan ook wachten tot de oude steel geel word,want er kan nog wel op nieuw een uitloper,of keiki aan komen.

maar ikzelf vind er geen sierwaarde meer aan hebben als ik zolang tegen een "kale"plant aan moet kijken,dus bij mij gaat alles
eraf.
en dan geduld!
Het is heel verschillend,ik heb erbij die al weer gelijk een nieuwe stengel maken,en ik heb er die al haast een jaar niets doen,en ik behandel ze toch hetzelfde.

succ6 met je planten!
Gr.Carla

di, 06/02/2007 - 22:18
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het opnieuw uitlopen van een oude bloemstengel is geheel afhankelijk van de soort orchidee. Aangezien dat niet vermeld is, kan er niets over vermeld worden. Overigens heeft dit niets met de titel "voortplanting" te maken

di, 06/02/2007 - 22:26
greenvingers

greenconnection

noem mij is een orchidee die wel nieuwe bloemen aan een uitgebloeide stengel geeft?

Ik ben er nieuwsgierig naar!

Gr.Carla

vr, 09/02/2007 - 23:26
Anoniem (anoniem geplaatst)

Carla:
Bij Phalaenopsis gebeurt dat meestal. Bij een Cymbidium nooit. Bij Oncidium zelden en dan nog bij enkele species. Bij Paphiopedilum alleen bij de zgn. doorbloeiers.

wo, 07/02/2007 - 00:10
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bijna al mijn Phalaenopsis maken nieuwe bloemen aan reeds uitgebloeide bloemstengels en voor mij persoonlijk geeft dit juist een grotere sierwaarde, nl., lange stengels met neerbuigende takken vol bloemen.
Ook Dendrobiums met van die lange kale stengels en bovenaan bloemen vind ik prachtig en zeer decoratief.
Kwestie van persoonlijke goesting, daar valt niet over te discussiëren.

vrgr

vr, 09/02/2007 - 23:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Goede avond,
Ik heb thuis ook - tot mijn grote verbazing - een phalaenopsis die uitgebloeid was en waarvan ik de stengels had afgeknipt tot net boven het 2e oog, waaruit nu uit die beide ogen een nieuwe tak gegroeid is. Ik was dolblij toen ik dat ontdekte.
Dus ik denk dat als de stengels niet volledig verdrogen na het uitbloeien van de bloemen, je deze beste niet helemaal verwijderd.
Succes ermee!
Groetjes,
Spinie

Onderwerp gesloten