Phalaenopsis boven verwarming ?

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 28/02/2007 - 11:36
chrisje C

Phalaenopsis boven verwarming ?

Hallo ,, ik heb mij verleden jaar enkele orchideen gekocht vond ze gewoon erg prachtig ,, maar omdat ik ze niet opnieuw aan de bloei kreeg heb ik er mij dit jaar maar nieuwe aangeschaft .
Nu is mijn vraag ,,heb er enkele op de vensterbank staan boven een radiator ,mag dit ,,,, ?
Sproei ze iedere dag een beetje ,en geef één maal in de week water,, door middel van er water laten door te lopen tot de bark nat is , en laat dan goed uit druppen voor dat ik ze terug in de bovenpot zet ,, doe ik dit goed of niet ?

Alvast bedankt voor een antwoord .

wo, 28/02/2007 - 13:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Je doet het goed! Zorg dat er geen water in het hart van de plant blijft staan, om rotting te voorkomen.

wo, 28/02/2007 - 23:47
Dre39

Hallo,

Ik doe eigenlijk dezelfde verzorging, alleen sproei ze niet iedere dag. Hoelang heb je gewacht, met het opnieuw in bloei krijgen? Het kan namenlijk maanden duren, of sommige zelfs nog (veel) langer, voordat ze weer opnieuw gaan bloeien. Ook die van mij staan boven de radiatoren. Zolang de bladeren blijven groeien, en het mooi doen, zou ik de uitgebloeide orchideeen niet weggooien. dat heb je toch niet gedaan hoop ik?Dat zou zonde zijn, zo dacht een bekende van mij ook, gelukkig kwam ik daar net op tijd achter, en nu heb ik diezelfde orchideeen weer in bloei gekregen.

Andrea

do, 01/03/2007 - 20:16
chrisje C

Bedankt, Greenconnection zal verder mijn best doen.

do, 01/03/2007 - 20:20
chrisje C

Hallo Andrea.

Nee heb ze niet weg gegooid , heb ze al staan van verleden jaar maart ,,hoop nog steeds dat ze gaan bloeien , alvast bedankt voor de reactie .

Groetjes Chrisje

za, 03/03/2007 - 11:50
jantje

Volgens mij is boven de verwarming, en boven de verwarming twee.
ik ben werkzaam in de bouw en heb overal in huis brede houten vensterbanken vensterbanken over de bestaande smalle stenen vensterbanken geplaatst.
zo wordt de hete lucht meer afgeleid staan uw planten veiliger,
en het is nog energiebesparend ook.

groetjes, Jan

za, 03/03/2007 - 13:39
Anoniem (anoniem geplaatst)

Helemaal juist, Jantje! De meeste planten houden niet van die constante (droge) opstijgende warme lucht. Zo ondervang je het probleem!

Onderwerp gesloten