phaleonopsis bloeit niet meer

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 05/04/2004 - 22:03
Anoniem (anoniem geplaatst)

phaleonopsis bloeit niet meer

Dag

Ik zit met het volgende probleem, mijn orchideeën (phaleonopsissen) willen niet meer bloeien, enkel groeien.

Op één jaar tijd hebben 3 verschillende potten al 3 bladeren(reuze) of meer bijgekregen maar ze willen niet bloeien.

Resultaat enkel reuze potten met bladeren maar geen bloemen.

Wat moet, kan ik doen?

Alvast bedankt

di, 06/04/2004 - 13:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Mijn beste Anoniem,

Heb je je planten ook al eens van nieuwe barg voorzien ?

Groetend,
JD.

di, 06/04/2004 - 22:44
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is niet de bedoeling dat je op elk forum hetzelfde vraagt. Ik heb deze(zie vorige vraag) vraag ook al bij het NOV gelezen.

vr, 09/04/2004 - 21:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Beste Anoniem,

Ik vind dat je je vragen mag c.q.kunt stellen op welke forum dan ook. Daar heeft niemand zich mee te bemoeien! Laat je dus niet van de wijs brengen !

Groetend,

JD.

za, 10/04/2004 - 18:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hello,

Patrick, van http://tinyurl.com/y4hgcezw hier. Er lijkt wel een strijd tussen Nederlandstalige forum aangang. Persoonlijk vind ik het gewoon tof dat liefhebbers zoveel keuze hebben en ook andermans ideeën kunnen polsen. Ik heb alvast het warm water niet uitgevonden! Dus blijven stellen die vragen ! En blijven surfen !

Maar wat betreft dat bloeien. Iemand stelde bij ons een gelijkaardige vraag. Die zond ook foto's door waarop je kan vaststellen dat de plant er zéér gezond uitzag. Dat is vanzelfsprekend de basis. Een plant die inschrompeld en de kracht niet heeft tot bloeien, is een ander probleem. Maar er van uitgaande dat we hier een gezonde plant hebben:
Heel wat soorten hebben een signaal nodig van de natuur om aan te zetten tot bloei. Bij Phalaenopsis is dat vaak daling van temperatuur. Het voorjaar is de geschikte moment om dat te doen. Daling wil niet zeggen buiten zetten als het vriest. Maar toch een weekje heel wat kouder en even droog. Gevolgd door terug een temperatuurverhoging doet vaak wonderen. (± 5° temperatuursverschil, bv woonkamer veranda) Ik schreef ooit een artikel in het NOV blad over de one-day wonders. Planten die slechts één dag bloeien, maar dan mateloos rijk. Er bestaan tabellen waar enkele van die wonderbaarlijke bloeiers vermed staan, en waar duidelijk staat beschreven, dat je na een drogere periode een plant plots overmatig giet, gepaard met een kleine temperatuurterugval. En op de kop 8 dagen later bloeit de plant. Uitermategeschikt om bloei te reserveren naar een tentoonstellingsdag.
Dendrobium crumenatum is zo'n ding. Ik heb de proef op de som gezet. En het lukte, alleen is mijn plant slechts enkele bulben groot en vind je in Azië planten die wel honderd bulben tellen. Het is ginds echt onkruid!
Overigens als je oude bloemtakken niet helemaal wegknipt, lopen die uit op de slapende ogen en dat doen ze gemakkelijker dan volledig nieuwe takken ontwikkelen. Dat kan U mening liefhebber bevestigen.

Groetjes,
Eén van de Patricken (Phal)

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag