rot hart phalaenopsis

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/07/2006 - 18:46
ils

rot hart phalaenopsis

mijn phalaenopsis heeft een blad verloren en ik heb de indruk dat hij in het hart aan het rotten is. Ik heb dit al opgezocht en begrepen dat de plant ten dode is opgeschreven. Nu heeft de plant wel 3 nieuwe knoppen gekregen die op het punt staan te bloeien. Hij heeft ook een kleine keiki, te klein om te verpotten. Laat ik die zitten ook al sterft de moederplant, en zal die dan nog groeien?

wo, 19/07/2006 - 20:31
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als het wortelgestel van je plant nog goed is, zou ik hem nog niet opgeven. Op mijn werk hebben we ook een phalaenopsis orchidee staan waarvan het hart weg is. Verrot vermoed ik. Dit hart staat nu al een geruime tijd droog en langs de zijkant van de plant heeft deze orchidee een nieuw bladerenhart gevormd, en krijgt dus nieuwe bladeren. Ik zou het hart van je plant dus zo droog mogelijk maken en houden. Verder gewoon afwachten, red hij het uiteindelijk toch niet dan heeft je keiki toch ondertussen de kans om meer te groeien.

Ps nooit water geven in het hart van de plant, komt dit er toch in, zo snel mogelijk droog maken.

vr, 21/07/2006 - 23:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als de wortels nog goed zijn zou je kaneelpoeder in het hart kunnen strooien.
Heb een paar maanden geleden hier iets over gelezen op het forum van de NOV (https://tinyurl.com/y2j2twmf) Het staat onder Botanische Orchideeën en het onderwerp is Brassavola nodosa (Wo Feb 22, 2006 8:14 pm) Hierin staat dat kaneelpoeder een desinfecterende werking heeft.

Onderwerp gesloten