Afrastering

7 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 19/07/2006 - 19:05
slaman

Afrastering

Hallo,

Wij willen graag onze tuin afschermen, maar twijfelen tussen houten panelen en draad en op die draad klimop laten groeien.
De 2de optie lijkt me op termijn de beste keuze.
Wat denken jullie?

do, 20/07/2006 - 12:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

op termijn is hederainfo-icon natuurlijk veel mooier, alleen duurt het wel een paar jaar voordat het helemaal is dicht gegroeid.

do, 20/07/2006 - 12:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

het is alleen zo jammer dat hederainfo-icon zo enorm uitbreid ... ineens zit heel je tuin eronder en die van de omgeving ook. ook al hou je het bij met snoeien op den duur komt het echt overal op.

do, 20/07/2006 - 12:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wilgentenen? vin'k zelf erg mooi! En hedra = HELdra. Mijn achterburen hebben dit (nieuwbouwhuis van ca. 8 jr geleden) tegen de schutting, maar de hele achterkant zit eronder. Het houthok is helemaal rot, het groeit echt overal doorheen. Het hele dak van het houthok is opgetilt door de plant. Maar wel groenblijver dus zichtwaarde in de winter...

ma, 24/07/2006 - 22:02
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wilt u op eigen grond deze afscherming maken, bijvoorbeeld voor een zithoek, of moet het een afscheiding worden op de grens met uw buren?

In het eerste geval kunt u doen wat u mooi vindt. Maar in het tweede geval is het dacht ik toch een goed gebruik om dit in overleg met uw buren te doen.

di, 25/07/2006 - 13:23
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je met draad betonvlechtmatten bedoelt is dat een prima keuze.
Gespannen draad tussen palen is minder geschikt voor hederainfo-icon

wo, 16/08/2006 - 18:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo

Een goede oplossing voor het maken van een groene afscheiding is het plaatsen van palen met daartussen betongaas. Deze laten begroeien en u kunt genieten van een mooie groene afscheiding.
Plaats direct planten van enig formaat, zodat het geen jaren duurt voordat het dicht zit. (zoals andere forumschrijvers melden) Ik noem kleine planten verkeerde zuinigheid.

Als je echt heel snel dicht wilt zitten zijn er tegenwoordig 2 andere mogelijkheiden namelijk de GreenWall en de kant en klare groenhaag van Mobilaine.
Deze zijn in aanschaf uiteraard duurder, maar het kweekwerk is al voor je gedaan en ze slaan gegarandeerd aan.

Zoals ook forumschrijvers melden dat hederainfo-icon overal doorheen groeit is waar, maar het betekend ook dat elke plant onderhoud vergt. Dit wordt wel eens bij meer planten vergeten.

Succes.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag