rotte wortels

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 28/03/2006 - 23:58
Anoniem (anoniem geplaatst)

rotte wortels

Hoi,
Ik heb vorige week 2potten met telkens 2palhaenopsis? gekocht op de markt. Nu een week later is er een plant volledig dood, 2 met verimpelde bladeren die slap hangen, één waar 2 bladeren van vergeeld zijn(en ook afgeknipt nu) waar dus nog 1 blad plus een klein beginend blaadje van over is.
Ik heb nu de wortels gecontroleerd en bleek dat deze totaal verrot zijn op een aantal stompjes per plantje na die boven de grond staken.
Ik de rotte wortels afgeknipt en de plantjes afzonderlijk opnieuw geplant in gedeeltelijk nieuwe en oude orchidee teelaarde. Ik had niet genoeg meer om ze in volledige nieuwe grond te zetten.
Nu zou ik graag weten of dit nog een kans heeft om terug goed te komen. Mag ik deze plantjes direct water geven en zo ja hoeveel? Mag ik mijn resterende bloemen laten staan of best niet. Zet ik ze best op de vensterbank met zon op de middag en namiddag of best in de veranda waar het ook licht is maar veel warmer omdat er bijna de hele dag een houtkachel brand en de temperatuur kan oplopen tot 30°C.
Heeft er nog iemand andere tips? Bedankt!

do, 30/03/2006 - 22:14
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik vrees dat U plantjes gekocht hebt die te koud gehad hebben.
Om ze nog een kans te geven, zet ze op de vensterbank bij min 18 graden op het oosten. Dus warm, veel licht maar GEEN directe zon.
Ik zou ze geen water meer geven, enkel twee keer per week benevelen, zeker bij 30 graden Teveel water is voor Phaleanopsis nefast!

di, 23/05/2006 - 14:07
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bijna 2 maand verder nu. De planten leven nog alledrie. Alledrie hebben ze nu een paar wortels van een 4 tal cm lang en krijgen ze een nieuw blad. De oude bladeren zien er nog steeds niet mooi uit ietswat verimpeld of met wat vlekken. Niet veel beter dan over 2 maand maar zeker niet erger geworden. Ik hoop dat ze het ergste nu wel gehad hebben. Groetjes!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag