Stekjes Doritis Pulcherima

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 28/11/2008 - 20:47
daffodieltje

Stekjes Doritis Pulcherima

Graag wil ik jullie een vraag stellen over mijn stekjes van de Doritis Pulcherima orchidee. Ze staan nu in een glazen fles op speciale grond (gekocht in Thailand, helaas met vage beschrijving...) en het is tijd om ze hier voorzichtig uit te halen.
Mijn vraag is dan ook: Waar kan ik deze stekjes het beste inzetten? Gelijk in een pot? En met wat voor bodem?
Heb gelezen dat deze orchidee hetzelfde behandeld kan worden als de Phalaenopsis. Helaas nog niks op dit forum gevonden over stekjes van dit soort en hoop dan ook dat hier iemand mij verder kan helpen!

Alvast bedankt!
Daffodieltje

vr, 28/11/2008 - 21:57
Anoniem (anoniem geplaatst)

Doritis pulcherima (hoofdletter D kleine p) kun je inderdaad net zo houden als Phalaenopsis. Voor de jonge plantjes is de overgang van fles naar pot zeer cruciaal. Ik heb er zelf geen ervaring mee. Zorg er echter wel voor dat je de Agar-agar goed afspoelt en pot op in een relatief fijn medium. Komt er hier op jouw vraag tew einig info lees dan hier verder: https://tinyurl.com/y2yp4laz of zet je vraag eventueel op het NOV (Nederlandese Orchideeen Vereniging) of OVV forum (Orchideeen Vereniging Vlaanderen).

Ruud

zo, 30/11/2008 - 02:02
daffodieltje

Bedankt voor je snelle antwoord, Ruud!

di, 02/12/2008 - 11:15
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is op het ogenblik een zeer slechte periode om de stekjes te verpotten wegens te weinig licht. Ik zou ze alleszins zo lang mogelijk in de flesjes laten.
Daarna, zoals eerder gezegd de voedingsbodem heel goed afspoelen. Vooraleer ze in bark op te potten gaan ze bij mij eerst op levend sphagnum tot ik zie dat de wortelgroei goed op gang komt.

vrgr

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag