Trots op....

10 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/08/2010 - 02:26
vanjokay

Trots op....

Ik wilde jullie even laten weten dat ik eigenlijk wel trots ben op mijn orchideeën. ze zijn allen 1 voor 1 gered van de vuilbak en ze doen het hier PRIMA!
Ik zet hier enkele foto's er van. Het zijn 2 verschillende bloemen die ik heb en vraag me af of ze ook andere benamingen hebben dan?
En...mogen Orchideeën gedraaid worden? Mijn witte is haar bloemen namelijk tegen de raam en het gordijn aan het duwen en heb een beetje schrik dat de plant hier onder zal gaan lijden? (voor de foto even omgedraaid :-) )
Alvast bedankt.

Trots op....
zo, 01/08/2010 - 02:22
vanjokay

Is het normaal dat ik maar 1 foto tegelijkertijd in het bericht kan zetten want nu komen er enkele reacties met extra foto's nog ...........

Trots op....
zo, 01/08/2010 - 02:23
vanjokay

nog eentje......

Trots op....
zo, 01/08/2010 - 02:23
vanjokay

en nog...

Trots op....
zo, 01/08/2010 - 10:00
Aquagirl

Prachtig!
Zonde om in de vuilnisbak te laten gooien.
Ik zou zo en zo de plant redden!
Er komen nieuwe bloemen in.
Maar vaak hebben de mensen daar geen geduld
voor maar wij hier met zijn allen wel he ;-)
Ga zo door!
Geniet van je bloemen want ze zijn prachtig
ik geniet gezellig mee ;-)

Groetjes
Aquawoman

zo, 01/08/2010 - 11:30
Manuela123

Hoi,

Schitterende planten met prachtige bloemen,
wat het draaien betreft nee dat kan geen kwaad hoor...
klopt foto's kun je maar per 1 foto plaatsen
zet er maar gerust meerdere hier geniet iedereen met je mee...
veel suc6 met je orchideen.

Liefs Manuela.

zo, 01/08/2010 - 13:51
vanjokay

Inderdaad jammer om in de vuilbak te gooien. soms begrijp ik sommige mensen neit hoor. Geduld is een mooie zaak en zo lang ik groen aan planten zie blijf ik proberen (soms zelfs als er op het eerste zicht geen hoop meer is,zo heb ik weer opnieuw een vetplantje er bij door een verschrompeld stukje toch water te blijven geven en het heeft terug een scheutje! hahaha).
Bedankt voor het compliment van de mooie plant en bloemen. Ik zelf vind ze ook prachtig. Moest ik ze nu tonen aan de mensen die ze wilden weg doen...
Goed dat ik ze mag draaien,dan heb ik net iets meer aan de witte want die staan met hun gezichtje richting raam nu.
Als er nog wat mer aan komen zet i kzeker een nieuwe foto bij!

P.S.: Hoe komt het dat bij sommige mensen de orchideeën wel bloeien (hier gaat het bvb vanzelf) en bij anderen die net hetzelfde doen van verzorging ze allemaal stuk gaan?

Groetjes

zo, 01/08/2010 - 14:51
RdB

Wat je vragen betreft:

Het zijn allebei Phalaenopsis cultivars. Het grootste deel daarvan heeft zelfs nooit een naam gekregen. Als de kweker niet de moeite genomen heeft die te vermelden dan kom je er waarschijnlijk ook nooit meer achter welke dit precies is. Als hij wel de moeite genomen heeft (een uitzondering) dan nog is de naam vaak fout, er wordt vaak gewoon een kaartje bijgedrukt wat toevallig op voorraad is.

Je kunt inderdaad max 1 foto plaatsen, de rest plaats je door jezelf te beantwoorden. Het gebeurd dan wel eens dat er al een antwoord gegeven is, mar vaak komt dat niet voor.

Ruud

zo, 01/08/2010 - 20:27
Aquagirl

Je vraagt waarom het bij de ene wel lukt ze in bloei te trekken en bij andere niet. Tsja ik ken toevallig iemand en die gooit bijvoorbeeld een plens water in de pot en doet er verder niks mee tsja dan gaat het natuurlijk fout he! Ten eerste als je plens water erop giet blijft er zeer waarschijnlijk water staan met als gevolg wortel rot etc of dat er water in het hart komt. Je hebt ook mensen die ze gelijk na het uitbloeien al weg willen gooien omdat ze daar geen geduld of moeite voor willen doen en nieuwe kopen het makkelijkste vinden. Maar als je geduld hebt en de juiste verzorging weet komt het helemaal goed hoor!

Geduld en juiste liefde volle verzorging en het komt goed!
Ik vang ook orchideeen op die eigenlijk de vuilnisbak in hadden gesmeten en ook mensen die andere orchideeen willen gaan doen en zo ruimte maken.
Mijn huisje raakt steeds voller met orchideeen hahaha.

Groetjes
Aquawoman

ma, 02/08/2010 - 09:22
kikkertje

Hoi,

Veel antwoord heb je al gekregen....hetgene ik juist nog wil aan toevoegen is over dat draaien ;0) ik draai mijn orchideeen regelmatig zodat elke kant optimaal van het licht kan genieten ;°)en nooit problemen gehad

En nog iets ;°) Héél mooie orchideeen heb je daar ;°)
groeitjes,
kikkertje

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag