Wat voor overkappingen zijn er?

Wil je alles uit je achtertuin halen? Langer genieten van de zomeravonden? Kies er dan voor om een overkapping te laten plaatsen. Het zorgt ervoor dat je langer buiten kunt zitten. Samen met vrienden of familie is het heerlijk om ongeacht het weer buiten te borrelen en dineren. Vind je duurzaamheid belangrijk dan kun je kiezen voor een houten overkapping, past je stijl meer bij aluminium dan ga je juist hiervoor. Er zijn verschillende soorten overkappingen. Ben je benieuwd welke dat zijn en welke het beste aansluit op je wensen? We vertellen het hier.


Vakantiegevoel met een veranda

Een overkapping die veel voorkomt, is een veranda. Je kunt ervoor kiezen om deze aan het huis te plaatsen of juist los ergens in de tuin. Verzeker jezelf van een goed overdekte plek in de tuin en je zit hier altijd beschut. Het is een afdak steunend op houten palen en meestal met een houten vloer. De houten vloer loopt meestal gelijk met de vloerhoogte in het huis. Meet alles op als je een nieuwe veranda wilt plaatsen. Kijk of je een expert kan laten meekijken zodat het precies klopt. Voor een overkapping van Gras en Groen zit je altijd goed. Bedenk goed wat je wensen zijn en bespreek deze samen.


Het hele jaar plezier

Een veranda kan ook vrij in de tuin geplaatst worden, maar meestal kiezen mensen dan voor een gehele terrasoverkapping die je ook kunt sluiten. Glazen schuifwanden kun je makkelijk openen en sluiten. Vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar heb je plezier van deze terrasoverkapping. Bedenk of je het ook verwarmd wilt hebben en waar je het in de tuin wilt plaatsen. Vind je het fijn om het te plaatsen aan het huis? Of ga je liever voor een andere plek in de tuin? Houd er rekening mee dat als je het niet aan het huis doet, het meer moeite kost om de terrasoverkapping dicht te maken.


Ga voor duurzaamheid

Duurzaamheid is steeds belangrijker. Kijk of je de overkapping van duurzame materialen kunt laten maken. Ga je voor groendaken dan zorgt dat voor schonere lucht en verhoogt het de biodiversiteit. Het vermindert ook omgevingsgeluiden zowel van binnen als van buiten. Het groendak gaat ook een langere tijd mee dan een normaal dak. Ben bewust van deze duurzame opties om zo bij te dragen aan het milieu.


Er zijn verschillende soorten overkappingen. Bedenk voor jezelf wat het beste aansluit bij je huis en natuurlijk je wensen. Ga voor duurzaamheid zodat de overkapping een lange tijd meegaat!

Auteur: 
webmaster
Categorie: 
Inrichting en onderhoud
omhoog
0 waarderingen.
Ik vind dit een goed bericht

Reactie toevoegen

E-mail verificatie
Uw bericht wordt zonder verificatie niet getoond. Bestaande e-mailadressen van gebruikers worden niet geaccepteerd.
Er wordt een e-mail gezonden naar het e-mailadres die u hier invult. Klik op de in de e-mail vermelde verificatie link. Uw reactie zal worden gepubliceerd nadat u op de link in de e-mail heeft geklikt en daarmee de verificatie afrond.
Uw e-mailadres wordt niet openbaar en wordt alleen gebruikt voor de validatie op deze site.

Wilt u meer controle over de berichten die u toevoegt aan groeninfo.com - bijvoorbeeld geïnformeerd worden over nieuw geplaatste reacties bij uw bericht - raden wij u aan eerst een account aan te maken en in te loggen voordat u een bericht plaatst.
Account aanmaken | Inloggen

Gebruik minimaal 3 karakters voor de publicatienaam Alle berichten met bovenstaand e-mailadres worden gepubliceerd met de publicatienaam. Dit is een verplicht veld als het e-mailadres voor het eerst gebruikt. Laat leeg als u de publicatienaam wilt gebruiken welke u op een eerder moment heeft ingevoerd bij dit e-mailadres.
Stel een tuinvraag