Water geven aan phalaenopsis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/07/2015 - 20:42
Jesvlo

Water geven aan phalaenopsis

Ik las een artikel op internet om ijsklontjes op de aarde van de orchidee te leggen. Je zou 3 klontjes per plant per week moeten geven en 1 klontje zou je kunnen mengen met orchideeën mest. Is dit een fabeltje of kan deze methode echt gebruikt worden. Hoor het graag van jullie. Gr. Jesvlo

wo, 08/07/2015 - 23:14
GreenConnection

Ongehoorde onzin! Phalaenopsis is een tropische plant en die zou je moeten koelen met ijs?? Absurd! Als het advies is, deze plant te plaatsen bij minimaal 16 graden, dan kun je wel begrijpen dat dit een fabeltje is!

wo, 08/07/2015 - 22:34
Polplastron

Dat idee is niet nieuw; enige jaren las ik in een tuinmagazine ook de tip om 's zomers ijsklontjes bij kuip-en terrasplanten te leggen zodat het water 'druppelsgewijs' kon indringen in de bodem. Dat zou een schitterend idee zijn, moest dat water niet ijskoud zijn (wat nu eenmaal een eigenschap is van ijsklontjes). De koude-shock die een plant daarvan kan krijgen is in het beste geval niet optimaal te noemen. Als je dit bij bepaalde kamerplanten doet heb je kans dat ze al hun bladeren of bloemen verliezen hoewel ze verder geheel gezond zijn.
Ik zou het dus maar niet doen. Persoonlijk dompel ik m'n Phalaenopsis- planten elke 14 dagen een halfuurtje in kalkarm, lauw (heel wat anders dan ijs dus) water (uit m'n aquarium) met eventueel een beetje orchideeënmest. Veel hangt echter af van de temperatuur en de luchtvochtigheid hoeveel keer een plant water moet hebben.
Groeten,
Pol

do, 09/07/2015 - 00:13
Jesvlo

Heel hartelijk dank voor jullie antwoorden. Had zelf ook al bedacht dat dit niet goed kan zijn. Had het ook niet gedaan,vandaar deze vraag. Vr. Gr. Jesvlo

Onderwerp gesloten