Amelanchier krentenboompje verhuizen

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 08/07/2015 - 22:13
Marianna

Amelanchier krentenboompje verhuizen

Wij staan op het punt te verhuizen( binnen 3 weken) Nu zouden wij heel graag onze krentenboompje mee willen nemen. Hij is nu zo'n 2 meter hoog en net uitgebloeid. Het boompje kan ook een struikje zijn? ( bestaat uit 6 stammetjes )
Mijn man heeft al lichtjes geprobeerd hem los te steken maar omdat hij in een stenen bak staat vrezen we dat de wortels ook onder de bak zijn gegroeid.
Is dit onbegonnen werk? Of zit er toch een kansje in om dit prachtige boompje/struikje mee te kunnen nemen?
Alvast hartelijk dank Gr Marianna

wo, 08/07/2015 - 22:35
de haan

Er is weinig kans dat hij het overleeft, de kans wordt veel groter als je hem met bak en al verzet.
Koop van het najaar een nieuwe en laat deze staan, is mijn advies.

do, 09/07/2015 - 00:16
Polplastron

Nu verplaatsen is alvast geen goed idee en voor een zo courante plant als een krentenboompje zou ik het risico niet nemen. Je zal de plant nodeloos verwoesten terwijl de volgende eigenaars van het huis er misschien nog van kunnen genieten. Koop inderdaad beter in het najaar een nieuwe. (Tenzij de plant natuurlijk een emotionele waarde heeft, maar dan zou ik proberen stekjes te nemen of zo, maar daar heb ik geen ervaring mee dus kan ik ook geen tips geven.)
Groeten,
Pol

do, 09/07/2015 - 00:29
Marianna

Vriendelijk dank voor uw uitleg beiden en ik begrijp dat deze prachtige struik geen kans heeft met verhuizing. De keuze om hem dan maar te laten staan is de enige optie en ik heb er dan zeker vrede mee om hem achter te laten als de nieuwe bewoners er in de toekomst wel van kunnen genieten.
Hartelijk dank nogmaals Vr gr Marianna

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag