wolluis product

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 za, 07/10/2006 - 02:48
bloempjes

wolluis product

hoi
ik heb een paar plantjes die wat wolluis hebben en ik krijg ze maar niet weg ik heb al gezien op andere berichten dat hier producten voor bestaan maar gaat mijn orchidee daar door niet dood en of zijn er andere mogelijkheden als die agressieve producten voor het weg krijgen van wolluis

al vast bedankt

groetjes
8-/

za, 07/10/2006 - 12:15
richmomo

ik heb van men moeder de tip gekregen om spiritus te mengen met wat water en groene zeep het heeft bij mij geholpen en planten doen het nog goed maar dat waren geen orchideeen dus hoe dat af gaat lopen durf ik je niet te zeggen.

elke dag insproeien met het mengsel en met een watten staafe de wolluis verwijderen

za, 07/10/2006 - 18:42
Anoniem (anoniem geplaatst)

Planten afspoelen met de douchekop. Beestjes met een tandenstokertje prikken of penseeltje gedrenkt in alcohol.

Product is confidor van Bayer maar met gewoon regelmatig afspoelen is het goed onder controle te houden zonder dat de planten hiervan last ondervinden.

vrgr

zo, 08/10/2006 - 23:21
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wolluis laat zich bij mij probleemloos doodspuiten met standaard middeltjes tegen luis. Deze bevatten twee werkzame stoffen. piperonylbutoxide en pyrethrinen in respektievelijk een concentratie van ~ 0,6% en 0,12%. Althans bij een goed merk als Pokon of Bayer of zo. Sommige "merken" zijn veel goedkoper maar die bevatten soms maar 1/20 van bovengenoemde concentraties. En zoals Paracelsus al leerde: Sola dosis facit venenum (er zijn geen giftige materialen er zijn alleen giftige dosissen).
Bij een goed merk (dus hoge dosis) laten de Wolluisjes echt het loodje. Let wel op bij het spuiten want de meesten zitten verstopt aan de onderzijde van het blad. Echter de Luisjes sterven, de eitjes niet. Dus na enige dagen kruipt de nieuwe generatie rond. Die neem je na 7 a 8 dagen te grazen. Voor de zekerheid herhaal je de behandeling een derde keer na opnieuw 7 a 8 dagen. Dit doe je omdat je de eerste keer heus niet 100% te pakken had en ook die hebben zich inmiddels voortgepland.
Naar mijn ervaring ben je ze daarna echt wel kwijt. Let ook op planten die naast de besmette plant staan, ook daar vind je ze soms.
Als laatste: mijn orchideeen hebben er nog nooit slecht op gereageerd. Spuit die wel bij voorkeur in de ochtend. Phalaenopsis b.v. heeft er ronduit een hekel aan met een "natte neus" de nacht in te moeten.

Ruud

Onderwerp gesloten