Wortels Phalaenopsis

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 ma, 08/01/2007 - 22:54
Kriss

Wortels Phalaenopsis

De wortels die boven de pot uitsteken waren in eerste instantie groen en stevig. Nu beginnen ze precies uit te drogen, ze verschrompelen en worden grijsachtig van kleur. Ze krijgen één keer per week een beetje regenwater en één keer in de maand speciale voeding. Elke dag benevel ik de bladeren met een beetje water. Ze bloeien op dit moment heel mooi en ook de bladeren zijn mooi donkergroen, alleen met de wortels is waarschijnlijk iets mis.

Ik heb gemerkt dat een heel aantal phalaenopsis hybriden zijn, zo ook die van mij. Heeft elke hybride een eigen aparte naam? Ik vind die naam nooit terug bij de plant zelf. Er steekt meestal alleen een kaartje bij met de vermelding phalaenopsis. Kan je die namen ook ergens terugvinden? Ik heb wel al veel fotootjes bekeken op allerlei sites maar die bloemen lijken soms wel heel erg op elkaar (en toch hebben ze een andere naam).

En voor de rest... Proficiat aan de mensen die de moeite nemen om zo uitgebreid en met veel geduld te antwoorden op de vragen van anderen. Nog veel plezier gewenst in het nieuwe jaar bij alles wat jullie doen!

di, 09/01/2007 - 20:17
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het klopt wat je zegt: er zijn ongelooflijk veel kruisingen van Phalaenopsis en die hebben inderdaad allemaal een naam. Soms lijken ze veel op elkaar, maar zijn de groei-eigenschappen anders of de bloei-en houdbaarheid. Om dat uit te zoeken is heel erg moeilijk en op internet niet altijd betrouwbaar. Je moet al naar gespecialiseerde telers gaan, om enige duidelijkheid te krijgen. Ook op sommige hobbytelers-sites is wel wat meer informatie te vinden.
Over de uitdrogende wortels: benevel ze ook maar, en kijk uit voor water in het hart van de plant.
Dank voor je aardige wensen! Ik wens je hetzelfde met je fijne hobby!
Groet,
Henk

ma, 08/01/2007 - 23:52
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik denk wat betreft de Phalaenopsis hybriden die in de tuincentra worden aangeboden dat het praktisch onbegonnen werk is hiervoor een juiste naam te vinden, dat kan je nooit met zekerheid weten, maar ze zijn mooi.

groetjes en beste wensen

wo, 10/01/2007 - 22:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Als je wat hybriden en soorten phalaenopsis wil zien moet je eens op deze website kijken. Daar staan er zo'n 260...

https://tinyurl.com/yxll6o9x

Ruud

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag