wortels Phalaenopsis rot

3 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 08/03/2007 - 20:53
blueflower

wortels Phalaenopsis rot

Een van mijn Phalaenopsis staat er wat zielig bij. De bloemen verwelkt en het blad slap. Nu heb ik deze uit de pot gehaald en zag dat al de wortels rot waren. Deze wortels heb ik afgeknipt en de plant wat dieper in de bark gezet. Komt het nog goed?
Het gekke is dat ik wel een piepklein nieuw bloemstengeltje zie.

do, 08/03/2007 - 21:09
creatiefmetgroen.nl

Orchideeën krijgen vaak te vaak water waardoor de wortels gaan rotten. Geef niet meer dan een borrelglaasje per week water. Wat mijn moeder altijd doet, 1x per week/2 weken helemaal onderdompelen, vol laten zuigen EN goed uit laten lekken. Dat werkt ook prima. Wel af en toe wat plantenvoeding toevoegen.
Daarnaast is het belangrijk dat het medium genoeg lucht krijgt, dus een groffe grond gebruiken met veel stukjes schors enzo.
Als je je plant daar weer in hebt gezet, is de kans groot dat hij weer nieuwe wortels vormt. Wees in ieder geval de eerste tijd extra zuinig met water en zet de plant niet in de volle zon om al te veel verdamping te voorkomen.
Heel veel succes met je Orchidee! en hopelijk bloeit hij weer snel!

do, 08/03/2007 - 22:04
blueflower

Alle 10 mijn Phalaenopsis behandel ik het zelfde en krijgen beslist niet teveel water. Eens per week even donpelen en ze staan niet in grove grond maar in bark zoals ik al schreef.
Maar hoop dat je gelijk heb en het goed komt.

Onderwerp gesloten