zeer slappe bladeren "phal"

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 zo, 01/04/2007 - 12:36
Anneke1977

zeer slappe bladeren "phal"

Hallo Allemaal,

Ik heb net even via dit forum tussen alle berichten gelezen wat ik moet doen als mijn "phal" slappe bladeren heeft. Ik heb enkele reacties gevonden, maar helaas kan ik via die berichten niet meer reageren omdat die al van 2003 dateren...

Nu heb ik zoal daar beschreven stond mijn "phal" uit de bark gehaald en tot mijn spijt zag ik dat ALLE wortels rot zijn :( Ik heb die er allemaal afgeknipt en ik heb mijn "phal" terug in dezelfde bark gezet omdat die er echt nog goed uitzag. Nu denk ik dat ik het antwoord wel weet, hij gaat er niet meer doorkomen hé, zonder wortels... Of is er toch nog een klein beetje hoop dat hij vanzelf weer wortels aanmaakt?

Ik heb deze "phal" nog niet lang en ik heb hem in een erkend tuincentrum gehaald. Er staat 1 bloem open en de andere knopjes staan nog dicht, maar er staan er wel veel aan. Komt het nog goed?

Graag had ik jullie mening hierover gehad. Alvast bedankt voor jullie reacties! Ik kijk er vol ongeduld naar uit!

Groetjes Anneke

zo, 01/04/2007 - 12:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Nee Anneke, dat komt niet meer goed als de plant geen wortels meer heeft. Plant heeft veel te veel water gekregen en je koopt beter een Phalaenopsis waarvan de meeste bloemen reeds open staan vermits ze toch enkele maanden bloeien en zo heb je minder kans op problemen met de bloemknoppen die thuis niet willen opengaan.

vrgr

zo, 01/04/2007 - 12:47
Anneke1977

Hallo Joanna,

Hartelijk dank voor je reactie! Ja, ik vreesde er al voor :(

Teveel water zeg je... Ik dompel hem 1 keer per week in een badje. Staat daar een limiet op? Ik laat al mijn "phal" zo'n 15-30 minuutjes in een badje staan en dan laat ik ze goed uitlekken... Is dat te lang?

Ik ga hem voorlopig nog wel laten staan, want voor de rest ziet hij er naar mijn mening nog te goed uit om hem nu al weg te doen.

Bedankt voor je reactie!

Groetjes Anneke

zo, 01/04/2007 - 12:51
Anneke1977

Hallo Joanna,

Inderdaad, ik koop altijd "phal" die weinig open bloemen hebben. Ik dacht dat ik daar langer geniet van zou hebben.... Bedankt voor de tip! Mijn volgende aankoop zal zeker één zijn met veel open bloemen :)

Groetjes Anneke

zo, 01/04/2007 - 13:06
Anoniem (anoniem geplaatst)

Koop dan een Phalaenopsis, ipv. een "phal".

zo, 01/04/2007 - 14:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

30 minuten in een badje laten staan zou ik zeker niet doen. Mijn Phalaenopsis worden nooit gedompeld, ze krijgen elke dag water met een verstuiver en heel af en toe worden ze eens flink doorgespoeld onder de lopende (lauwe) kraan.

Tussen 2 gietbeurten moet het substraat drogen.

vrgr

@ Greenconnection

We zullen ons toch moeten verzoenen met het feit dat er zoveel afkortingen worden gebruikt, het gebeurt op alle fora, zelfs de kwekers hobbyisten doen het, daar zou je toch beter van verwachten.

greetz

zo, 01/04/2007 - 15:28
Anneke1977

Aan Greenconnection en Joanna,

Sorry dat ik de afkorting gebruikte, ik wist niet dat echte liefhebbers het ziet zo graag hebben. Ik zag het op dit forum en het is sneller en gemakkelijker getypd dan Phalaenopsis.

Ik zal er rekening mee houden in toekomst!

Nogmaals bedankt voor de tips Joanna.

Groetjes Anneke

zo, 01/04/2007 - 16:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dank je wel, Anneke!

Joanna, wat andere fora doen, moeten zij weten. Ik blijf er op hameren.

Onderwerp gesloten