ZIEKE PLANT???

8 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 11/10/2006 - 12:14
gian

ZIEKE PLANT???

HALLO IEDEREEN, 1 VAN MIJN 10 ORGIDEEEN IS ZIEK! HEB DIT IN 4JAAR NOG NIET GEZIEN! KAN IEMAND MIJ HELPEN ZE TE GENEZEN? WEL HET ZIT ZO...HET BEGINT MET 1BLAD DAT STIPPEN VERTOOND EN WODT DAARNA ROESTIG VAN KLEUR OOK ONDERAAN HET BLAD.HET BLAD WORDT NIET SLAP,MAAR ALS HET ZICH OVER HET VOLLEDIGE BLAD VERSPRIJD HEEFT VALT HET GEWOON AF,TERWIJL HET NIET UITGEDROOGD AANVOELT.WEET IEMAND WAT ER AAN GEBEUREN IS?IS DIT BESMETTELIJK VOOR MIJN ANDERE ORGIDEEEN OOK?HELP.......

ZIEKE PLANT???
wo, 11/10/2006 - 12:25
gian

foto2

ZIEKE PLANT???
wo, 11/10/2006 - 12:25
gian

foto3

wo, 11/10/2006 - 23:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een ernstige spint aantasting in uw orchideeen, die te behandelen is met een spuitmiddel. Ik zou de plant wel isoleren van de anderen. Spint verspreid zich gemakkelijk. Oorzaak: te droge lucht en tocht.
Overigens ziet de pot er totaal ongeschikt uit om orchideeen in te planten. Er is geen afvoer van water, zo te zien en dat is voor veel planten funest op den duur. Een orchidee houdt van een luchtig groeimengsel en dat moet tussen de gietbeurten kunnen drogen. In zo'n pot zonder afvoer is er geen controle mogelijk op de vochtigheid.

do, 12/10/2006 - 02:38
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het meest aangetaste blad zou ik minstens al gedeeltelijk wegknippen, dat komt toch nooit meer goed. Vooraleer te spuiten plant uit de pot halen, helemaal afspoelen, pot ontsmetten en in vers substraat terug oppotten. Ook de bloemstengel kan je best afknippen vemits de plant serieus ziek is. Mits een goede verzorging kan je de plant nog redden.

Spuiten kan je bv. met Masai van Bayer of je kan pijltjes plantpin van Compo gebruiken. Plant afzonderen en andere planten goed controleren.

vrgr

zo, 15/10/2006 - 21:43
Anoniem (anoniem geplaatst)

Staat je plant direkt met zijn grond in de sierpot? Dit lijkt zo op de foto.
Wanneer dit zo is, kun je hem beter een eigen pot geven en dan in een sierpot zetten op de zgn. eilandjes methode, voor een hogere luchtvochtigheid.

Een plactic zak om de pot doen en dan spuiten, de zak dichtmaken en enige uren zo laten staan,
na 10 dagen de behandeling herhalen.

Succes.

zo, 15/10/2006 - 20:28
gian

Hey hallo, ik wil jullie bedanken voor de spoedige reactie's! mijn orchideén staan allemaal nog in een apparte plastieke pot vooralleer ze in de buiteste pot geplaatst worden. Ik geef ze als volgt te water ( ik zet ze in een bakje met lauw water tot 3/4. voor 10min. en dan 10min. laten uitlekken en vervolgens in hun cachepot) Deze is ongeveer 2cm.breder dan de binnenste pot,en ze staan niet tot onderaan op de bodem,zodoende is er nog zeker 2cm ruimte onderaan over om te ventileren.Is het mogelijk dat ik geen spinnetjes vindt? Maar wel zo hele kleine zwarte vliegjes,die uit het hart kwamen van de plant. tot spoedig en bedankt,ik ga nu eens sproeien met masai,hopelijk helpt het ons.dadaaaaaa

zo, 15/10/2006 - 22:32
Anoniem (anoniem geplaatst)

Spint zijn hele kleine spinnetjes. Probeer eens met een loep.

Ruud

Onderwerp gesloten