aardappels

4 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 wo, 03/08/2005 - 12:41
Anoniem (anoniem geplaatst)

aardappels

ik heb in een pot drie aardappels geplant.ik had heel veel blad ,mar dat is nu opgegeten door de slakken, de restanten worden nu helemaal "slijmerig". hoe weet ik of ik de aardappeltjes (veel zal het niet zijn!) uit de pot moeten. ik wil ook niet zomaar wat gaan zitten wroeten, want misschien beschadig ik het dan wel teveel, en moet het nog even blijven zitten.

do, 04/08/2005 - 00:09
Anoniem (anoniem geplaatst)

Haal ze maar tevoorschijn, want ze groeien niet meer.

do, 04/08/2005 - 00:36
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hallo,
Normaal gesproken poot je aardappelen niet in een pot maar in de volle grond. En dan moeten het ook nog pootaardappelen zijn. Als het blad bruin wordt (verdorren) kun je ze oogsten. Ik poot mijn aardappelen eind april. Ongeveer half juli begint het blad wat bruin te worden en haal ik ze er uit. We zijn er al van aan het eten. Ik weet niet hoe groot de pot is maar er moet natuurlijk wel ruimte zijn voor de aardappelen om te groeien en de grond moet goed los zijn. Trouwens, slakken kun je vangen door er een bakje met een beetje bier bij te zetten. Ik drink het ook liever zelf op maar het werkt echt. Zitten er gaten in de bodem van de pot? Als het water niet goed weg kan heb je kans dat de boel aan het rotten is. Veel succes en groeten, eddy

za, 06/08/2005 - 18:56
Anoniem (anoniem geplaatst)

ik heb de aardappels eruit gehaald. Het waren 3 pootaardappels, ik weet ook heus wel dat het eigenlijk in de volle grond hoort. Maar ik heb geen tuin ,maar dan weer wel de luxe van een dakterras. Het was meer voor de grap om eens te kijken wat het nu zou opleveren, het resultaat : 1 kilo prachtige aardappels! Volgend jaar ga ik het zeker weer doen, maar dan nog uitgebreider.Bedankt voor de informatie.

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag