voor de bloei de bloeiwijze afsnijden met een gedeelte van de stengel nog voor de kleur van de bloemblaadjes zichtbaar is. na verwijdering van de kop wordt elke stengel tot de helft teruggesneden. er vormen zich steeds nieuwe bloemen
een artisjok is eetbaar als de schubben van de artisjok nog niet open staan, als de schubben open staan van de steel is de artisjok te rijp, oogsten dus op tijd.
voor de bloei de bloeiwijze afsnijden met een gedeelte van de stengel nog voor de kleur van de bloemblaadjes zichtbaar is. na verwijdering van de kop wordt elke stengel tot de helft teruggesneden. er vormen zich steeds nieuwe bloemen
Sorry, ik snap het nog niet helemaal. Ik bedoelde met mijn vraag eigenlijk: We willen de artisjok graag eten, is hij al rijp?
een artisjok is eetbaar als de schubben van de artisjok nog niet open staan, als de schubben open staan van de steel is de artisjok te rijp, oogsten dus op tijd.
hallo tanja,
ik heb er ook al eens aan gedacht om artisokken te planten. Is dit moeilijk?
dank
ik wilde iets vragen hoe moet ik artisjokken klaarmaken? als we ze net hebben geoogst?
bij voorbaat dank
en wat moeten we doen met die paarse bloemen?
wat als de schubben oppen staan en we eten ze toch?