blauwebessen

9 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/08/2006 - 01:24
moreena1

blauwebessen

Ik heb 3 blauwebessen strijken die 1 jaar op hun plaats staan. Wij hebben dit jaar al een paar handenvol bessen opgeeten, maar nu zien ze er niet best uit. Kan iemand mij helepen? Alvast bedankt!

blauwebessen
di, 15/08/2006 - 14:05
Anoniem (anoniem geplaatst)

die ziet er inderdaad niet zo best uit en dat terwijl het eigenlijk makkelijke struiken zijn.In wat voor grond staan ze?blauwe bessen houden van een beetje zure grond zoals rhododendrongrond.Ook staan ze liever niet in de volle zon.Kan het aan een van deze factoren liggen?anders weet ik het ook niet zo 1 2 3.
succes ermee

di, 15/08/2006 - 22:27
Anoniem (anoniem geplaatst)

Corymbosum of amerikaanse blauwbes groeien het best op vochtige veengrond,om dit te evenaren moet ge de ph waarde van uw grond naar omlaag brengen, dat doet u best door een flink gat te maken en dit op te vullen met ofwel tuinturf of naaldbosgrond of azaleapotgrond of een mengeling hiervan dat u vermengd met goede tuingrond.Een tweede vereiste is vochtigheid, om dit te verhelpen moet u een flinke mulchlaag aanbrengen boven de planten,dit omdat de planten oppervlakkig wortelen,bij langdurende droogte regelmatig veel water toedienen.
De voorbije droogte heeft uw planten geen goed gedaan vrees ik.
Misschien uw planten opnieuw uitplanten.

Groetjes A.Del

di, 15/08/2006 - 23:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Een Corymbosum bestaat niet; laten we hem Vacciniuminfo-icon corymbosum noemen.

wo, 16/08/2006 - 00:51
Anoniem (anoniem geplaatst)

Dag allemaal! Ik vind het schatig dat deze bes hier amerikanse blauwbes genoemd word aangezien ik zelf amerikaanse ben! LOL Wij wonen in de fruit streek van belgië en hebben heel zwar grond. Ik heb voor de planting groot gaten gegraven en een mengeling van potgrond, turf en bodem verbeter erin gedan. Ze stan wel op een vrij zonnig plaats maar eerlijk bij ons in de VS staan ze gewoonlijk om zelf te gaan plukken op draad in groot weiden dus ik wist niet dat ze zon gevoelig word. Ze staan wel in een goed beschut plaats en hebben goed veel water gekregen. Mischien teveel? Een gebrek aan voeding? Wat zou ik ze moeten geven? Wat zou de ph moeten zijn (ongeveer)? Kan ik dat ook dan testen en zien. Aangezien wij NERGENS schaduw heb in ons tuin (zuidlijk georienteerd en nieuwe bouw dus nog zonder enige grote boom) is er enig ander mogelijk manier om ze te helpen?

wo, 16/08/2006 - 01:19
Anoniem (anoniem geplaatst)

meer over den "corymbosum" vind je oa hier

https://tinyurl.com/75j2uk7

En Greenconnection, ik kan mij ook soms moeilijk bedwingen...
om rietepetiet van te worden.

Leuk dat jij ook geregeld de puntjes op de i zet.
Want we rijden toch ook niet met een obel of een mecedes, en we kopen toch ook geen melc en pier om te drinken denk ik dan zo.

Morgen terug gewone werkdag, zal af en toe eens komen kijken,
als ik een steentje kan bij dragen.

gegroet,

Jan

wo, 16/08/2006 - 01:50
Anoniem (anoniem geplaatst)

Jan, ook ik blijf volhouden!

groet, Henk

wo, 16/08/2006 - 23:16
Anoniem (anoniem geplaatst)

Sorry voor de vergetelheid, het moet inderdaad vacciniuminfo-icon corymbosum zijn.
Moreena,het duurt normaal 6 jaar vooralleer de blauwbesplanten op maximum rendement zijn, dus nog wat geduld alvorens met een emmertje besjes te gaan plukken.Goede meststof voor blauwbessen is rhododendronmeststof, tegenwoordig kan men al meststof voor blauwe bessen verkrijgen.

Groetjes A.Del

wo, 16/08/2006 - 23:35
Anoniem (anoniem geplaatst)

Bedankt allemaal! Ik heb de ph gemeten en howel ik turf in de mengsel gedan heb is de ph inderdad nog te hoog. ongeveer 6, dus die moet inderdad nog zakkenen ik heb ook fotos gezien van bessen met een te kort aan potasium en ik denk dat ze daar ook een tekort aan hebben. Ik heb wat special voor gemengd grond gekocht en potasium en ga ik ze in de vroeg herfst opgraven en opnieuwe proberen!

Onderwerp gesloten