magnolia sieboldi

6 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 di, 15/08/2006 - 01:21
moreena1

magnolia sieboldi

Ik heb een magnoliainfo-icon sieboldi die al een jaar op zijn plaats staat. Ik vind die grooit erg weinig en nu merk ik de laatste weeken dat er bruin vlekken op komen. Wat zou dit kunnen zijn en hoe zou ik het kunnen weg krijgen? Alvast bedankt!

magnolia sieboldi
di, 15/08/2006 - 01:22
Anoniem (anoniem geplaatst)

Hier is nog een foto van mijn boom van dichter bij.

magnolia sieboldi
di, 15/08/2006 - 14:13
Anoniem (anoniem geplaatst)

net als de blauwe bessen houden ook de meeste magnoliainfo-icon`s van wat zuurdere grond.Waar koop jij je struiken?De maat van blauwe bes en Magnolia is wel erg klein,zeker als ze ook al een jaar staan.Hebben deze planten een goed wortelgestel?
Het loont misschien wel de moeite om bij een goede boomkweker langs te gaan en daar te kijken naar een gezonde en wat grotere Magnolia die ook alle kans van slagen heeft.Daar heb je op den duur meer plezier van denk ik.Ook kan je daar dan vragen naar verzorging,standplaats en eventuele snoei.

di, 15/08/2006 - 14:24
Anoniem (anoniem geplaatst)

Ik ga niets betwisten over maten en goede kwekers aangelegenheden.

Is je bodem niet wat droog, teveel zon?

Weet echter wel dat Magnoliainfo-icon sieboldii (met drie i's) niet van kalk houdt, niet zo'n even uitbundige groeier is als de Magnolia stellata en Magnolia ×soulangeana, en niet noodzakelijk in grote exemplaren wordt verkocht. Ik zou dus een beetje geduld hebben.

Trouwens het is een Magnolia sieboldii, wat helemaal niet van elke struik onder die naam kan gezegd worden.

Jan

di, 15/08/2006 - 20:53
Anoniem (anoniem geplaatst)

Wij wonene in de leem (sp?) streek van belgië. Ik weet dat zowel mijn blauwebessen als de magnoliainfo-icon niet van deze grond houd, dus ik heb een ZEER grote gat voor ze allemaal gegraven en voor de blauwebessen heb ik een mengsel van potgrond, bottom verbeterar en turf en voor de magnolia heb ik gewoon bottom verbeterar en potgrond gemengd. Onze tijn is zuidlijk gericht en tis nieuw bouw, dus nog geen grote boomen om voor schaduwe te zorgen. De magnolia staat wel aan de kant van ons huis die als laatste de volle zon krijgt en goed beschut is. Als ze gevoelig zijn voor zon zou did inderdad de problem kunnen zijn.

di, 15/08/2006 - 20:59
Anoniem (anoniem geplaatst)

Omdat ik geen turf bij de magnoliainfo-icon gemengd heb zou ook zuur grad kunnen mespelen. Hoe zou ik nu de zuur grad omhoge krijgen? Ik kan de zuur grad meten (heb een mete toestel) maar ik vermoed dat turf nu mengen moelijk zou zijn. Alvast bedankt voor alle help!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag