Een keer per week water.

5 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 do, 18/03/2010 - 20:59
Twist

Een keer per week water.

Zijn er ook groenten die genoeg hebben aan een keer per week water? Ik ben opzoek naar planten die goed tegen weinig water en onderhoud kunnen. Ik krijg namelijk een stukje land van een oom. Maar hij woont best ver van mijn huis, dus ik kan er alleen in het weekend naartoe fietsen. Ik dacht zelf aan aardappelen, bieten en knoflook. Methodes om het water zo goed mogelijk vast te houden zoals mulchen en druppelen in plaats van gieten ken ik wel een beetje. Maargoed, de vraag is dus of er gewassen zijn die genoeg hebben aan een keer per week water. Bedank alvast voor alle antwoorden!

vr, 19/03/2010 - 19:45
guy_fruit

De meeste wortelgewassen (wortels, kroten, schorseneer, pastinaak). Ook terplaatse gezaaide bladgroenten (sla, rucola, groenlof) kunnen met hun wortels dieper water zoeken. Verplantte groenten kunnen minder goed tegen te droge grond.

Guy

za, 20/03/2010 - 10:33
Anoniem (anoniem geplaatst)

Het is al jaren geleden, maar toen had ik een stuk grond bij mijn schoonmoeder en daar kwamen wij alleen in het weekend en dan gebeurde het dat ik ook water moest geven. Maar neem nou bijvoorbeeld bonen, die mag je helemaal niet gieten. Volgens mij moet je daar alles kunnen telen in de volle grond. Tenzij het een abnormaal stuk droge grond is.

za, 20/03/2010 - 17:45
Twist

Bedankt voor het reageren! Met wat Googlen, vond ik deze link over Drought Tolerant Vegetables . https://tinyurl.com/y2za6m4j

Ik denk dat ik dat ik rode bieten en wortelen er ga zaaien. Bedankt voor de reacties!

do, 01/04/2010 - 22:48
Twist

Ik heb de zaaitjes vandaag gekocht.
Kan ik morgen zaaien? Ivm de regen die voorspelt wordt...
Heb wel te veel dus als het nu mislukt kan ik het over twee weken nog een keer doen. De grond is goed water doorlatend.

EDIT, wat ik gekocht heb?
2 soorten rode bieten. Egyptische platronde en Loki
Winterwortelen, Flakse
Pastinaak
Knoflook en bewaarui

Knoflook en ui wil ik rond de rest zetten zodat ze konijnen verweren.

Onderwerp gesloten