Hoe kan ik het beste mijn kasje indelen..

12 berichten / 0 nieuw
Laatste bericht
#1 vr, 05/03/2010 - 17:04
SuperMoeke

Hoe kan ik het beste mijn kasje indelen..

Hallo allemaal..

Ik ben Daniëlle en heb een klein moestuintje in onze kleine achtertuin.. Ik heb van mijn schoonouders een kas gekregen van 1.40 bij 140..en 2 meter hoog.. Van plastic..(van de lidle) Er zitten ook nog schapjes in voor bakken en potjes op te zetten..Ik ben echt een groetje.. Ik doe het wel zoals is beschreven bij de makelijke moestuin.. Ik maak vakken van zo'n 20 bij 20..Dus mijn vraag is.. Kan ik alles in de kas planten of zijn er ook groenten die je beter buiten de kas kan plaatsen.. Ik wil graag tomaten, komkommer, boontje, kropsla, krulsla, radijs, worteltjes ,koolrabie, andijvie.. Ik hoef er niet elke dag van te eten.. Het is gewoon een hobbie en ik vind het leuk dat de kinderen zie hoe het allemaal groeit..

Misschien meteen een ander vraagje.. Ik zou heel erg graag een keertje willen kijken in een echt moestuin.. Bij zo'n moestuincomplex.. In de buurt van Veghel..

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoorden..

Groetjes van Danielle uit het koude Veghel..

vr, 05/03/2010 - 16:54
mun

Tomaten en komkommer zou ik in het kasje laten groeien. De rest kan allemaal buiten in de volle grond.

vr, 05/03/2010 - 17:00
SuperMoeke

Ja dat is het nou.. Ik heb maar een heel klein tuintje.. Dus ik heb niet zo heel veel ruimte voor buiten.. Ik zat te denken om mijn komkommer buiten te zetten.. en daar een zelfgemaakt kasje voor te maken.. de rest moet er eigenlijk in.. want dan is mijn tuin vol.. Maar ik weet niet of dat wel kan.. of dat dat niet TE warm wordt..

Groetjes Daniëlle..

vr, 05/03/2010 - 17:30
Bushdoctor

Hallo Danielle,

Zoals Mun al zegt kun je beter je komkommer in de kas houden. Waarom zou je naast je kas nóg een kasje bouwen als je al te weinig 'buitenruimte' hebt?

Ik heb zelf nog maar weinig praktijkervaring maar ik denk dat alles prima in een kas op kan groeien. Je kunt dan natuurlijk ook diverse warmte minnende planten verbouwen. Je noemt zelf al tomaten en komkommer, maar wat dacht je van paprika's, diverse pepers, meloen, courgette, aubergine, etc. En natuurlijk bloemen. Je kunt je kas gebruiken om diverse planten voor te groeien om ze daarna in een klein stukje grond naast je kas te zetten. Sla van binnen én buiten? jij gaat ons dit jaar vertellen wat het lekkerst is! ;)

Veel plezier en succes!
Groeten,
John.

PS. Gewoon een keertje zo'n tuincomplex opwandelen en vragen of je even rond mag kijken. Als je de juiste tijd van het jaar kiest zit het er dik in dat je met een hoop kennis en een paar leuke stekken weer naar huis gaat.

vr, 05/03/2010 - 18:04
SuperMoeke

Ik zal jullie even laten zien hoe onze tuin eruit ziet.. Dan weet je een beetje hoe of wat..

Ik kan helaas geen foto plaasten.. Hij geeft een foutmeldng aan.. Ik heb op mijn site wat meer foto's neer gezet.. Dan kan je zie hoe het erbij staat en hoe het vorig jaar was..

Groetjes Daniëlle..

https://tinyurl.com/y2t4uvj6

vr, 05/03/2010 - 18:46
mun

Ik heb even op je website gekeken. Ik vind het heel leuk zoals het er vorig jaar uitzag. Waarom doe je het dit jaar niet weer op deze manier? De kas kun je dan gebruiken voor de tomaten, komkommer, en ook paprika's en pepers. Ook kun je in de kas plantjes gaan voorkweken die je dan later in het moestuintje uitplant. Je moet er op rekenen dat het waarschijnlijk heel warm gaat worden in je kas, en niet alle groentesoorten kunnen daar tegen.

vr, 05/03/2010 - 23:01
SuperMoeke

Hallo!

Bedankt voor jullie berichtjes.. We gaan het weer helemaal anders doen.. Hihi.. Zoals Mun al zei.. Waarom niet gewoon net als vorig jaar.. Nou dat doen we ook.. Mijn man vind het een beetje minder.. Die moet het allemaal weer terug zetten.. Ach ja.. Zo blijf je bezig hé..

Meteen een volgende vraag.. Kan ik beter de komkommerplant over de grond laten gaan.. Of is het beter dat hij klimt? Ik hoor het graag.. Want vorig jaar was hij kapot gegaan.. Ik had een soort schimmel op het blad.. :(

Groetjes Daniëlle..

za, 06/03/2010 - 20:05
SuperMoeke

Kan niemand mijn helpen met mijn andere vraag hier boven.. Of moet ik een nieuwe topic aanmaken?

Groetjes Daniëlle..

zo, 07/03/2010 - 13:38
Twist

In de kas is het beter als hij klimt. Want ander neemt hij erg veel ruimte in op de grond. Als hij klimt is hij inderdaad ook minder gevoelig voor schimmels enzo.

Oh en ik zag ook nog dat jullie vorig jaar op jacht waren naar lieveheersbeestjes. Die doen geen vlieg kwaad hoor, alleen bladluizen. Die eten ze op. Dus die zijn juist meer dan welkom in de moestuin.

zo, 07/03/2010 - 20:51
SuperMoeke

Thanks voor je antwoord.. We laten hem klimmen.. We gaan aan de achterkant van de kas gaas vastmaken en daar kan ik hem over laten gaan..

Klopt dat we op jacht waren naar lieveheersbeestjes.. Maar voor de bladluis.. We hadden bladluis op onze aardbeien.. Dus waren wij lieveheersbeestje aan het vangen om ze op de aardbeienplant te zetten.. Maar dat schoot helaas niet op.. :( Ik heb een week later toch biospray gehaald en de plant ingespoten.. Eerst wel de beestjes weggehaald natuurljk..

https://tinyurl.com/yyc7k3t9

Ik krijg het niet voorelkaar om een foto te plaatsen.. :(

za, 13/03/2010 - 19:51
slakje

misschien handig weetje dode slakken trekken meer slakken aan dus niet gewoon ze doden maar ook weghalen

ma, 29/03/2010 - 21:07
tuintje60

Ik heb net voor mijn verjaardag dezelfde kas gekregen en ben er heel blij mee want de oude was kapot na 4 jaar dienst.
Het plastic heeft nogal te lijden onder de UV-straling en helaas kun je er geen losse hoezen bijkrijgen. Dat gaat een beetje in tegen mijn ecologische principes, maar goed...
Ik ga dit jaar eerst alle eenjarige erin opkweken en in de zomer ga ik es een geschikte meloen erin kweken, dan heeft die goed de nodige ruimte en de nodige warmte.
Veel plezier met je kas!

Onderwerp gesloten
Stel een tuinvraag